Gata de drum! Plec spre Lisabona, la finala UEFA Champions League!

Lisbon 2014
“Adi, eşti omul finalelor. Aseară finala la Under 17, acum finala la fete”, îmi zice colegul Nae de la Eurosport. Dacă cineva îmi spunea acum jumătate de an că voi comenta la Eurosport în mai puţin de o săptămână un meci cum a fost barajul dintre Arminia şi Darmstadt, o semifinală de CE U17, finala de la U17 şi finala UEFA Champions League la fete, îi ziceam că e nebun.

Ce ţi-e şi viaţa asta! Gata, mâine plec spre Lisabona. Am printurile de la biletul de avion, de la cel de autobuz, de la acreditare, tot.

Ca de obicei, în astfel de situaţii nu pot dormi. Aşa mi se întâmplă mereu. Nu ştiu de ce.

Cum naiba fac, dar în ultima vreme, atunci când deschid televizorul şi caut HBO sau Cinemax sau Digi Film, dau peste un film bun şi încă de la început. Aşa mi s-a întâmplat şi azi. Şi nu o dată, ci de două ori! De dimineaţă, de pe la 8 fără ceva, când încă eram mort de somn, pe HBO a început “Argo”. Îl văzusem pe net şi mi-a plăcut enorm. Subiectul bun, filmul bun. În seara asta, după ce m-am întors de la Europsort, am dat pe Cinemax de “Gangster Squad”! Distribuţie de zile mari! Cu Josh Brolin în rol de “băiat bun”! Incredibil!

Mi-am atârnat jeanşii pe balconaşul de la capătul holului, ca să se usce până mâine, să-i iau cu mine la Lisabona. Fetele, care ieri, joi, au fost în Mexic, mi-au dat “I-Podu”-ul lor, ca să nu mă plictisesc mâine noapte în autobuz pe ruta Madrid – Lisabona.

Nu îmi iau bagaj mai mult de un schimb. Ce rost are. Voi fi doar pe drumuri. Am cheltuit deja 250 de euro, biletul de avion şi cel de autobuz. Eu zic că nu e mult. Pentru o finală de UEFA Champions League! Un coleg de la Capital mi-a dat un link ieri: “Suporterii spanioli care vor veni la Lisabona vor cheltui 1.000 de euro de căciulă pe timpul şederii lor în Portugalia”, scria în ştirea publicată probabil de Capital. Nici măcar n-am citit-o. “Eu mi-am propus să cheltui 2.000”, am răspuns!

Am emoţii şi habar nu am de ce. Simt însă că va fi bine. Oricum sunt pregătit să rezolv cel puţin o încurcătură pe parcursul călătoriei mele. Nu există traseu fără să păţesc ceva. Ceva, cât de mic!

E 3.30! Mâine, pe vremea asta voi fi în autobuzul de Lisabona! Ce tare. N-am făcut rost de tabletă, asta ca să nu car laptop-ul după mine, aşa încât mă voi vedea nevoit să scriu abia la întoarcere “Jurnalul de Lisabona”.

Voi mai băga câte ceva pe “feisbuc”.

Sunt gata de drum. Paşaportul e lângă mine, e valabil încă, deşi poza din el nu mai corespunde de multă vreme, printurile sunt sub el, blugii sunt la uscat (îi voi călca mâine dimineaţă), banii… Banii sunt pe cardul de cumpărături. Nu mai contează însă. Mâine, adică sâmbătă, voi fi pe “Da Luz”, la finala UEFA Champions League. Pentru prima oară voi vedea din tribună o finală de Liga Campionilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *