Grecia, venim!

grecia bucurie

Mă uit la Grecia – Coasta de Fildeş. Ce echipă au africanii! Ce jucători! Grecii? Grecii sunt băieţii ăia de ne-au lăsat acasă şi de care râdem de la începutul Cupei Mondiale.

După o teorie mioritică, la turneele finale, indiferent de sport, ajung în general doar norocoşii, ăia de se roagă mai mult la Dumnezeu, probabil. Adică ăia care nu merită. “Sculele” rămân acasă, unde se dau cu curul de pământ plângându-şi de milă, căutând scuze dintre cele mai penibile, stând în faţa televizorului şi criticând ceea ce se întâmplă acolo unde ei n-au ajuns.

Aşa e şi la Cupa asta Mondială, aşa e şi în viaţă.

Au trecut vreo  cinci minute din Grecia – Coasta de Fildeş. Postez pe “feisbuc”: “Aş vrea să bată Grecia cu 1-0 şi să se califice. Să văd ce mai zice românul, ăla oficialul, de greci!“.

“Laicurile” se adună timid. Apar şi două comentarii. Băieţii lui Fernando Santos nu joacă rău. Organizaţi aproape perfect, încearcă să lovească pe contraatac. Asta ştiu ei cel mai bine să facă.

Şi mai ştiu că nu trebuie să joace frumos pentru a merge mai departe. Cu un punct şi fără gol marcat, în zilele şi orele premergătoare meciului, grecii au fost ţinta ironiilor venite din multe părţi. Cu precădere de la Nord de Dunăre.

Samaris deschide scorul la Fortaleza! Pe o contră! La scorul ăsta, Grecia e calificată. Asta şi pentru că în celălalt meci, Columbia îşi vede de treabă fără să aibă milă faţă de Japonia. Vine pauza. Grecia e făcută varză de comentatori, de microbişti, de cei care se află în studioul TVR. De toată lumea!

Începe repriza a doua. Grecii nu joacă rău! O spun din nou! Joacă aşa cum trebuie să o facă în faţa unei echipe de valoarea Coastei de Fildeş. Sunt conştienţi de importanţa meciului.

Mai e un sfert de oră. Bony, băiatul ăla care a marcat toamna trecută şi în poarta Petrolului în Cupa UEFA, egalează.

Grecii nu cedează însă. Riscă din ce în ce mai mult, odată cu trecerea timpului. Ivorienii irosesc în minutul 90 un contraatac pe care îl vor visa multă vreme de acum înainte.

Iar la poarta cealaltă, Samaras, omul meu de la Celtic, scoate un penalty, iar apoi îl transformă.

Grecia va juca duminică, pe 29 iulie, în sferturile de finală la Cupa Mondială. Costa Rica e adversarul Greciei! Norocoşi grecii ăştia! Bulangii!

Voi vedea meciul Costa Rica – Grecia alături de fetele mele pe o terasă undeva în Thassos, insula aia grecească de care am auzit doar lucruri frumoase. Ajungem chiar duminică, cu doar câteva ore înainte de meci. Grecia, venim! Cu bulanul ăla mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *