În Bulgaria

Am vrut să mergem în Bulgaria de 1 Mai. Ca de obicei. Cineva însă mi-a zis că va fi vreme urâtă, aşa că am hotărât să facem economie, doar plecăm la Londra. Mi-a părut însă rău când am văzut ce vreme a fost de 1 Mai.

De câteva zile, cei care conduc turismul românesc, ăla care mai există, au pus artileria grea pe bulgari, lundu-i ca aliaţi pe magraonii rămaşi fără gipuri în Bulgaria. La început n-am ştiut despre ce e vorba, pentru că, v-am mai spus, nu mă mai uit la ştiri de luni bune. Îmi fac informarea de la radio. De la Gold FM. Sau de la Radio România. Cam comunist postul, dar merge.

Deci, nişte rumâni au fost la mare în Bulgaria, unde, cu siguranţă, le-au făcut week endul praf celor care au mers acolo să se simtă bine. Oamenii de bună credinţă, care merg de ani buni în Bulgaria, i-au blestemat pe manelişti. Pe lângă înjurăturile de mamă, au apărut şi blestemele de genul: “Să de-a Dumnezeu să-ţi fure bulgarii maşina”. Şi, incredibil, chiar aşa s-a întâmplat!

De câteva zile, cei care conduc turismul românesc, ăla care mai există, se dau de ceasul morţii să ne convingă că la bulgari e nasol. Şi că, până la urmă, dacă e să rămânem fără maşini, măcar să rămânem fără ele acasă. Celor care conduc turismul românesc, ăla care mai există, le transmit, şi nu doar în numele meu, că şi dacă mi-o fură pe Bambina (cred totuşi că fetele s-ar supăra puţin), tot nu voi renunţa la concediile şi week endurile petrecute în Bulgaria. Nici în următoarea o sută de ani. Sută de ani în care, am promis, eu şi copiii mei, că nu vom călca pe litoralul românesc, chiar dacă ar fi să mă duc în falimentara Grecie, acolo unde miliţienii m-au lăsat fără carnet anul trecut.

Cam asta e cu litoralul românesc şi cu cel bulgăresc, două destinaţii atât de apropiate, dar atât de diferite. Doamna Udrea s-a inspirat, într-un post scris pe blogul ei, din articolul meu scris în Evz în care povesteam de ţeapa luată de românii care au ales să sărbătorească Paştele la Sfânta Elena din Sfinţii Constantin şi Elena. N-a înţeles însă nimic. Eu am criticat strict zgârcenia celor de acolo în ceea ce priveşte mâncarea. Atât! Şi am spus că hotel ca Sfânta Elena nu e pe litoralul românesc. Sau, mă rog, o fi, dar nu ştiu eu. Şi mai ţin minte că am plecat de acolo convins fiind că nu a fost decât un caz izolat, ceea ce mi s-a şi confirmat ulterior.

Am luat deja bilete pentru Turcia, o săptămână. Vrem să vedem cum e şi pe acolo. Dar la Bulgaria tot nu vom renunţa. Am fost de Paşte şi, probabil, vom mai merge cel puţin în încă două-trei week enduri anul acesta. Şi sper din toată inima ca toţi maneliştii şi toţi proprietarii de gipuri să stea acasă, la Mamaia, la Neptun, unde vor. Să lase oamenii serioşi să meargă în Bulgaria. Sau oriunde.

Să auzim de bine!

One thought on “În Bulgaria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *