Înapoi la telefonul cu butoane

Mi-a crăpat telefonul, bătrânul și credinciosul Samsung Note 2. Și, odată cu el, aproape 2.000 de contacte! Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care n-am sunat de Paște la niciun prieten, la niciun frate. Oricum am muncit!

Într-o perioadă în care colegii de școală ai fetelor se împart între „aifoniști” și „samsungiști”, când până și măturătorii de pe „Pieptănari” au „smartfoane”, eu am decis, ca de obicei (!), să fac opinie separată și m-am întors la un telefon cu butoane! E nou, asta-i adevărat, dar e cu butoane. E cel mai ieftin aparat de pe piață. E un „Allwiew”!

Fetele, că tot am amintit de ele, sunt încântate de noua mea achiziție. N-au mai văzut până acum așa ceva. Sau, mă rog, nu își mai amintesc că au existat astfel de telefoane. Ineditul le-a frapat! „Tati, vrem și noi”, mi-au zis Larisa și Alexandra. „Păi, tati, abia v-ați luat, cu banii voștri, câte un Samsung A 5! Ce vor zice colegii, samsungiștii și aifoniștii?!”.

Se „bat” pe noul meu telefon, pe care îl butonează cu o sete nebună! Le povestesc despre primul meu telefon, un Philips, alături de care am dormit în primele luni de la achiziție, atât de mult îl iubeam. Le arăt o fotografie cu aparatul „Motorola” primit cadou în 1999, după ce se plictisise de el, de la Bogdan Lobonț. Era cât o cărămidă! Ca să vorbești la el, trebuia să-i scoți antena! Fetele mele sunt fascinate.

Tot ele mă trezesc din vis: „Tati, dar ce faci fără numerele de telefon, fără contactele pe care le aveai în bătrânul tău Note 2?”.
Chiar așa! Ce dracului mă fac? Pentru că în afară de numărul de telefon al doamnei Anișoara, jur, nu am reținut altul!
„Dau un apel umanitar pe feisbuc”, le răspund fetelor. Și asta am făcut!

PS: Așa că, vă rog, pe toți cei care știu că mai vorbesc periodic sau din când în când cu mine să-mi lase aici sau pe feisbuc un mesaj, pe privat, firește, cu numărul de contact! Sau să mă sune, pur și simplu! Vă mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *