Începe Campionatul Mondial de Handbal – fete!

handbalfatafrumoasa
Campionatul Mondial feminin de handbal e gata de start! De maine si pana pe 20 decembrie, Danemarca va gazdui cea de-a 22-a editie a Campionatului Mondial rezervat nationalelor feminine.

Romania e prezenta si la competitia din Danemarca, unde va face parte din Grupa D, alaturi de Norvegia, Spania, Rusia, Kazahstan si Puerto Rico.
Echipa noastra va disputa partidele din grupa la „Arena Nord” din Frederikshavn, cea mai nordica locatie din cele patru alese de organizatori. Sala de doar 2.800 de locuri e cea mai mica de la actuala editie a CM.

Cea mai mare arena e „Jyske Bank Boxen” din Herning – 14.000 de locuri, urmata de „Tre-For Arena” din Kolding – 5.100 de locuri si de „Næstved Arena” din Næstved – 3.500 de locuri.
handbalsalabun   handbal4afise
La „Jyske Bank Boxen” din Herning se vor disputa meciurile din Grupa A, grupa tarii gazda, Danemarca, dar si confruntari din „optimi”, doua „sferturi”, ambele semifinale si marea finala a Campionatului Mondial.
Iata lotul Romaniei pentru CM din Danemarca:
Paula Ungureanu, Ionica Munteanu și Diana Petrescu – portari;
Valentina Ardean Elisei, Ana-Maria Tănăsie, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi, Aurelia Brădeanu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Luciana Marin, Oana Manea, Crina Pintea, Laura Chiper, Adriana Nechita și Gabriella Szucs.
Romania va intalni, in ordine, Puerto Rico (maine, 5 decembrie), Kazahstan (7 decembrie), Spania (8 decembrie), Norvegia (10 decembrie) si Rusia (11 decembrie).
handbaldrapele
România este singură reprezentativă din lume prezentă la toate edițiile campionatelor mondiale!
– 11 naționale au câștigat titlul mondial (doar doua din afara Europei: Coreea de Sud – 1995 și Brazilia – 2013)La ediția din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială – argint – datând din 2005.
Romania are pentru „campania” din Danemarca si un tandem inedit, tata-fiica! E vorba despre antrenorul secund Costica Buceschi si de jucatoarea Eliza Buceschi, fiica acestuia, una dintre cele mai valoroase jucătoare ale noastre. Eliza si Costică Buceschi au colaborat pana anul trecut si la HCM Baia Mare.
„M-am obisnuit, am lucrat cu ea de la nivelul junioarelor. Am avut onoarea si ocazia sa lucrez cu ea la senioare, la echipa din Baia Mare, si acum drumurile noastre s-au intersectat, desi suntem in doua puncte cardinale foarte indepartate”, a spus antrenorul Costica Buceschi.
handbal3afis handbal2tricouri
Danemarca organizeaza pentru a 2-a oara un Campionat Mondial de handbal rezervat fetelor. Prima oara a fost in 1999, cand a organizat in comun cu Norvegia.
Danezii, care au primit organizarea competitiei din acest an inca din 27 ianuarie 2011, s-au organizat ireprosabil! Au ales si un slogan pentru editia din acest an, pus pe afisul competitiei: „Heart of Handball”!
handbalgrupe     handbalminge
Componenta grupelor:
Grupa A: Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia
– meciurile se vor juca la „Jyske Bank Boxen” din Herning
Grupa B: Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola
– meciurile se vor disputa la „Næstved Arena”din Næstved
Grupa C: Brazilia, Franţa, Argentina, Coreea de Sud, Congo, Germania
– meciurile se vor disputa la „Kolding-Hallen” din Kolding
Grupa D: Norvegia, Spania, Rusia, Kazahstan, Puerto Rico, Romania
– meciurile se vor disputa la „Arena Nord” din Frederikshavn

Se califica in „optimi” primele patru clasate din fiecare grupa.
Campionatul Mondial din Danemarca reprezinta si un criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio de Janeiro.
Viitoarea campioana mondiala e insa singura care se va califica direct, in timp ce echipele de pe locurile 2-7 vor participa la turneele preolimpice  (7-10 aprilie 2016). Castigatoarea din Danemarca se va califica de asemenea direct la urmatoarea editie a Campionatului Mondial de handbal care va avea loc peste doi ani in Germania.
handbal1
Campionatul Mondial din Danemarca, ce va debuta maine, e transmis in Romania de Dolce Sport. Iata programul transmisiilor:
Sambata, 5 decembrie
Romania vs. Puerto Rico, ora 17.00 / DS 1 – DIRECT
Muntenegru – Serbia, ora 20.00 / DS 2 – EXCLUSIV
Norvegia – Rusia, ora 21.30 / DS 4 – DIRECT

Duminică, 6 decembrie
Serbia – Ungaria, ora 19.30 / DS 3 – DIRECT
Polonia – Suedia, ora 21.45 / DS 4 – DIRECT

Luni, 7 decembrie
Kazakhstan – Romania, ora 17.00 / DS 1 – DIRECT
Rusia – Spania, ora 19.15 / DS 3 – DIRECT
Koreea de Sud – Franța, ora 19.15 / DS 4 – DIRECT

Marți, 8 decembrie
​Spania – Romania, ora 19.15 / DS 1 – DIRECT
Muntenegru – Ungaria, ora 19.30 / DS 3 – DIRECT

Miercuri, 9 decembrie
Brazilia – Germania, ora 15.00 / DS 1 – EXCLUSIV
Muntenegru – Tunisia, ora 17.15 / DS 2 – DIRECT

Joi, 10 decembrie
România – Norvegia, ora 21.30 / DS 1 – DIRECT

Vineri, 11 decembrie
Brazilia – Franta, ora 19.15 / DS 3 – DIRECT
Romania – Rusia, ora 19.15 / DS 1 – DIRECT
Norvegia – Spania, ora 21.30 / DS 3 – DIRECT
Danemarca – Muntenegru, ora 21.45 / DS 1 – DIRECT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *