Indestructibilul Gigi

Cel puţin nu în primă fază. Nu a ştiut dacă trebuie să se bucure sau să se îngrijoreze pentru că echipa sa a căzut cu Galatasaray în turul preliminar al Ligii Campionilor. Ştia el ceva despre turci, dar nu era sigur că informaţiile pe care le avea în acel moment în cap erau şi cele corecte. Şeful din Ghencea s-a simţit ca la începutul săptămânii, când o ziaristă, vrând să-i ridice mingea la fileu, mai mult l-a încurcat.

„Mircea Sandu zice că e indestructibil. Ce părere aveţi?“, l-a întrebat jurnalista pe fostul oier. Gigi a stat puţin pe gânduri, după care a râs. Era clar, habar nu avea ce înseamnă indestructibil. La fel cum nu ştie nimic despre Galatasaray. După tragerea la sorţi, latifundiarul a bombănit ceva despre musulmani, apoi despre creştini. Şi a anunţat că se va lupta cu duşmanii creştinătăţii. Parcă ar fi fost Radovan Karadjici. Lăcătuş, care era asigurat la începutul acestui sezon că va îmbătrâni la Steaua, va fi, fără îndoială, ameninţat cu mazilirea dacă nu va duce echipa în Ligă.

Lui Becali îi va căşuna şi pe achiziţiile de milioane de euro atunci când va realiza că a aruncat cu banii pe fereastră. Înaintea meciului de la Vaslui, Becali spunea că, dacă Steaua nu bate trupa lui Porumboiu, se lasă de fotbal. Nu a făcut-o, deşi echipa a jucat de parcă ar fi vrut să scape de el. Fotbaliştii nu prea ştiu de glumă. Şi nici Gigi, care nu a renunţat la fotbal.

După tragerea la sorţi, latifundiarul a bombănit ceva despre musulmani, apoi despre creştini. Şi a anunţat că se va lupta cu duşmanii creştinătăţii.

> Editorial aparut in editia de duminica, 3 august 2008, a cotidianului “Evenimentul zilei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *