Jurnal de călătorie. Români, trecem Prutul!

busteni 258busteni 054
Iată-mă gata de o nouă aventură! Joi plec la Chişinău, peste Prut, la fraţii noştri! De fapt, undeva lângă Chişinău, la Vadul lui Vodă. Acolo se va disputa în acest week-end ceea ce confraţii moldoveni au denumit “European Media Cup Chişinău-2014“!

O replică la Cupa Balcanică la minifotbal rezervată naţionalelor jurnaliştilor sportivi. Aia organizată acum doi ani de bulgari la Bansko şi anul trecut de noi la Buşteni.

Naţionala de fotbal a jurnaliştilor români, din care cu onor fac parte în ciuda vârstei înaintate, a fost şi ea invitată. Am zis să mergem. De ce să nu mergem? În schimb, ceilalţi din Balcani au refuzat. “Au zis că nu vor să se expună. Că prea suntem aproape de Ucraina”, îmi explică un jurnalist din Moldova. Ce motivaţie de căcat!

În schimb, alături de noi şi de fraţii moldoveni, vor fi prezenţi la Vadu lui Vodă echipele naţionale ale jurnaliştilor din Germania, Polonia, Lituania, Azerbaijan şi, culmea, din Rusia şi Ucraina. Mamă, mamă ce meci va fi cel dintre Rusia şi Ucraina!

Mâine, cu ultimii bani, mă voi duce să cumpăr ceva lucruri de artizanat. Al dracului de mult le plac străinilor chestiile astea.

Promit să ţin un jurnal de călătorie, în care să scriu măcar o dată pe zi. Dacă voi avea net pe acolo.

Din experienţa anilor anteriori, combinaţia asta va fi, cu siguranţă, un nou prilej de dialog, de cunoaştere reciprocă, şi, în plus, în ceea ce mă priveşte, de îmbunătăţire a cunoştinţelor de limbi străine.

Sper să nu mă rup, aşa cum am păţit-o la Bansko, acum doi ani. Vom fi puţini, doar vreo opt din câte ştiu. În linii mari, lotul e definitivat!

Voi reveni cu amănunte mâine!

Am vorbit în seara asta cu câţiva dintre fraţii mei moldoveni, care mi-au mărturisit că abia aşteaptă să mă vadă. Adică, să ne vadă! Sandu Grecu şi Slava Pîslari mi-au promis că nu voi uita sejurul în Moldova! Nicu Timofti, alt prieten de-al meu, nu mi-a răspuns. Era, probabil, ocupat!

Sincer, îmi e dor de toţi băieţii ăia pe care la Bansko i-am rugat să nu ne dea multe, conştient de forma fizică precară a lotului nostru, iar ei ne-au dat 5 (cinci)! Anul trecut, la Buşteni, i-am curentat noi pe fraţii moldoveni!

Anul acesta… Dumnezeu cu mila!

Explicaţii foto:
1. Naţionala României, învingătoare anul trecut la Buşteni.
2. Naţionala Moldovei, în galben, alături de jurnaliştii din Macedonia, înaintea unui meci, tot anul trecut la Buşteni. Venise ambasadorul Macedoniei în vizită!

3 thoughts on “Jurnal de călătorie. Români, trecem Prutul!

  1. Treceti batalioane romane Carpatii
    La arme cu frunze si flori
    V-asteapta izbinda, v-asteapta si fratii
    Cu inima la trecatori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *