Klitschko vs. Pulev! Nu s-o fi plictisit Vladimir?!

vladimir kubratvladimir kubrat 2

Ucraineanul Vladimir Klitschko, 38 de ani, campionul lumii la categoria grea în versiunile WBA, WBO, IBF, IBO şi … am obosit (!), urcă în această noapte din nou în ring. Pentru a 66-a oară!

În meciul vedetă de la “02 World Arena”, Altona, Hamburg – Germania, Klitschko cel mic va da piept cu un bulgar puţin cunoscut în România.

Puţin cunoscut din cauza “decenţei” jurnaliştilor mioritici (dacă ar fi doar asta, aş fi fericit!), care au tot evitat să-i pronunţe numele, de parcă ne-am afla încă în Epoca de Aur. Norocul nostru e că mai există un Sport.ro, un Pro TV. Ăştia n-au probleme cu pudoarea.

Kubrat Venkov Pulev, despre el e vorba, e numărul doi mondial la “grea” conform boxrec.com. În plus e neînvins într-o carieră de profesionist destul de scurtă, cinci ani. Pulev a adunat 20 de victorii din tot atâtea partide.

E chipeş, are răutate şi, ceea ce mi se pare important, e aproape cât Vladimir. La înălţime mă refer. Vladimir rămâne în continuare însă cu un uşor avantaj din acest punct de vedere.

Kubrat Pulev era cel mai nimerit adversar al lui Vladimir în acest moment, deşi, sunt sigur, nu îi va face faţă nici el ucraineanului.

kubrat

Vladimir Klitschko trăieşte o dramă. De ani buni nu are cu cine să se bată. A fost şi o excepţie în ultimii şapte ani, Alexander Povetkin, un pugilist care mie îmi place al dracului de mult, dar care e prea mic de înălţime pentru a se bate parte în parte cu uriaşul Vladimir Klitschko.

Revin la Vladimir. E un talent extraordinar, un tip muncitor, destul de modest pentru statutul său, dar care s-a născut prea târziu.

Aş fi vrut să-l văd pe fratele lui Vitali, dar chiar şi pe Vitali, bătându-se cu numele grele ale anilor 80. Ross Puritty, Corrie Sanders şi Lamon Brewster au fost singurii care mi l-au ars pe Vladimir în toată cariera acestuia.

Apropo de cariera lui Vladimir. La noapte împlineşte fix 18 ani de la primul său meci la profesionişti!

Kubrat Pulev are 33 de ani. În 2012 a devenit campion european la “grea”, iar anul trecut a cucerit centura IBF International.

kubrat mesaje kubrat andrea

Adversarii lui Pulev? La început mai slăbuţi, aşa e în box (!), apoi mai pe calapodul său. Adică un Dimitrenko, un Ustinov, un Thompson.

Mai ştiu despre Kubrat că a fost, poate mai este încă, tovarăş cu Andrea, manelista de la Sud de Dunăre, care pe vremuri cânta cu “doctorul” Costi Ioniţă, “Cap de Zmeu” ăla!

Digi Sport 1 transmite la noi meciul, de la ora 23.00 şi ceva, spre miezul nopţii. Ca de obicei, eu mă voi uita pe net. Măcar acolo nu se încurcă imnurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *