La Economic

Mi-ar fi placut sa lucrez la departamentul Economic al oricarui ziar din Romania. Sunt convins ca peste tot e la fel de bine. As fi fost bagat in seama de toate colegele, toata lumea ar fi ris chiar si la cea mai proasta gluma pe care as fi spus-o si nu as fi asteptat ziua de salariu ca cei mici pe Mos Craciun. As fi fost un om important, ce mai. As fi avut contacte doar cu oameni potenti, adevarate exemple de reusita in afaceri. Ca doar nu ma apucam acum sa scriu despre cei care nu se pricep la afaceri sau despre firmele cu probleme. Cum ar fi fost sa abordez subiecte de genul: “Metro nu va mai spune pofta buna, pentru ca a dat faliment”. Sau “La Cramele Vincon, vinul este botezat”. Sau “Abatorul de la Popesti Leordeni proceseaza animale aduse deja moarte”. Nuuuu. In treburile astea cu economia, trebuie musai sa fim optimisti. Tinara economie de piata romaneasca trebuie incurajata, nu criticata. Eeeeee. Ce mi-ar fi placut sa lucrez la departamentul Economic. Vine Pastele… N-as mai fi facut calcule care dau mereu cu minus. As fi avut acum miel. Poate chiar o turma. As fi avut cozonac. As fi avut de toate. Dar ce sa-i faci? Nu toti suntem “norocosi”…. Mi-ar fi placut cred pina la urma sa lucrez chiar si la Politic. Ma lipeam ca marca de scrisoare de un personaj la moda si m-as fi transformat rapid in bancomat, vorba lui nea Traian. Sa stiti, insa, ca nici la Sport nu e rau. Citi baieti buni nu s-au facut oameni scriind si nu facind sport? Multi, va spun eu. Foarte multi. Ca doar nu faci bani din articole cu si despre Plesu, Liiceanu sau Mihailescu. Sa fim seriosi. Eeeeeee, ce mi-ar fi placut sa lucrez la Economic.

3 thoughts on “La Economic

  1. ce frumos spui ca jurnalistii din ziua de astazi iau spagi … noi in Romania nu avem un ziar de sport adevarat … se copiaza unii pe altii indiferent daca iau lucruri bune sau rele..

  2. eh, da ca se apuca astia de la economic sa scrie stiri negative, e ceva mai nasol de vinul alora botezat. scriu de cum a crescut pretul petrolului cu aproape 50% intr-un an, despre care sunt efectelele secetei asupra inflatiei, despre ce ţepe fincniare s-au mai tras, despre cat de greu le e producatorilor romani sa intre in hipermarketuri…so on…so on.. cu conditia sa si vrea…ca la cum merge economia per ansamblu la acest moment
    subiecte sunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *