La tribunal, birjar!

A trecut şi meciul cu Franţa. România s-a făcut, aşa cum era de aşteptat, de râs. A mâncat bătaie. Dacă n-ar fi fost acea reluare a televiziunii franceze, probabil că şi comentatorii meciului ar fi tăcut sau ar fi criticat jocul slab, fără orizont al naţionalei lui Răzvan Lucescu. Culmea, unul dintre cele mai reuşite din ultima vreme!

Mă uitam la meci, în reluare, şi ascultam comentariul. După golul lui Remy, comentatorii de la ProTV au tăcut brusc. Apoi, odată cu reluarea, s-au transformat în bocitoarele echipei naţionale, eşuând în penibil. După modelul brevetat de Emil Grădinescu şi Vlad Enăchescu, cei care făcuseră spume la gură acum câţiva ani, când naţionala României pierdea la Copenhaga în minutul 94. Oamenii uitaseră ocaziile semnate Bratu şi Cernat sau cornerul bătut aiurea de veteranul Dorinel Munteanu şi l-au mucificat pe elveţianul Urs Meyer. Aşa cum au făcut caporalii după meciul cu Napoli cu centralul polonez.

Am auzit că la Paris, avionul naţionalei a fost încărcat iarăşi cu atârnători. Domnul ionuţ lupescu a avut grijă să-şi ia ziariştii de casă, ăi de-l pupă-n fund şi-i cântă-n strună. De fapt băieţii din presă, mulţi la număr (criza bat-o vina îi îndeamnă să-şi vândă sufletul), sunt precum lăutarii. Cântă celui care plăteşte. Nu contează cum îl cheamă. Cred că şi pe mine m-ar lăuda dacă le-aş da bani.

Eu însă sunt în tabăra ailaltă. Aia a haiducilor din presă, a celor care n-au luat şpagă niciodată şi n-au acceptat vreodată un compromis. Mulţi mi-au zis că-s dobitoc. Chiar şi dintre cei apropiaţi. Asta e. Trebuie să fie pe lume şi astfel de oameni, de ziarişti.

Şi, uite aşa, în timp ce unii merg la Paris cu domnul lupescu, alţii merg la tribunal. Astăzi, că e trecut de 12.00, mă duc iar la tribunal. De trei ani, domnul Lupescu ne cară prin tribunale. Aici e chestie de unghi. De unghiul din care priveşti. Domnul lupescu zice că noi îl târâm. Dar nu e adevărat. El ne-a dat în judecată. Un material scris acum trei ani e mărul discordiei. Domnul lupescu mă acuză că m-am răzbunat.

Pe scurt. E un material despre măgăriile pe care le-a făcut acest om la celebra revistă “kicker sport magazin”, variantă românească. O revistă pe care omul (el zice că nu ştia nimic, că a fost trădat şi înşelat de oamenii săi care au ocupat funcţii de răspundere la revistă), adică Lupescu, a făcut-o praf în câteva luni. Revista la care am suportat umilinţe la foc automat.

Adevăratul motiv al chemării în judecată e acela că ultimii haiduci ai presei sportive din România trebuiesc aduşi pe calea cea dreaptă. Dacă nu pot fi mituiţi ca ceilalţi, ăia de s-au îngrămădit în charterul naţionalei la Paris, măcar să le închidă gura.

Dar n-are să reuşească. Îi spuneam unui prieten că, dacă tribunalul îi va da câştig de cauză lui Lupescu în acest proces, în care eu apăr onoarea multora, care acum s-au dat la fund, mă leg în lanţuri la Piaţa Romană şi blochez circulaţia în semn de protest. După care voi pleca din ţară şi voi cere azil politic. Nu ştiu unde. Poate în Bulgaria, acolo unde Ana Larisa, fata mea cea mare, zice că i-ar plăcea să se stabilească. Iar dacă doamna Anişoara va refuza să mă urmeze, voi pleca singur.

Sper însă că mai există onoare în ţara asta şi să îmi pot creşte copiii în linişte. Şi să le explic fetelor mele, care ştiu că au un tată cu colană vertebrală, de ce nu mai ţin cu echipa naţională de fotbal a României. O naţională confiscată de mafia fotbalului românesc, girată moral, dacă ăsta mai e moral, de cea mai mare parte a presei din România.

Nu ştiu ce voi spune mâine, adică azi, în faţa judecătorului. Sper să mă ajute Dumnezeu să nu mă pierd, să nu intru în panică, ca să pot spune ce am de spus.

La tribunal, birjar! La tribunal!

One thought on “La tribunal, birjar!

  1. Mai bine ca tine, Adi! Ma bucur ca Ploiestiul a “nascut” si astfel de ziaristi, care nu s-au vandut, orice ar fi fost! Sper ca ai fost “number one” si la tribunal, astazi, si ai convins onor instanta cine este de fapt acuzatorul si cine – paratul! Mergi inainte tot asa! Sunt mandru de tine! Si toti fostii tai concitadini ar trebui sa fie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *