Mercedes-Benz continuă în 2014 programul educaţional Mobile Kids

mobile kids 1 mobile kids 2

Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, a organizat ]n perioada 23 mai – 11 iunie 2014 a doua ediţie locală a programului internaţional Mobile Kids.

În cadrul acestei iniţiative, copiii din clasele I-IV din zece şcoli din Bucureşti au participat la sesiuni active de informare pe tema siguranţei rutiere.

„Mercedes-Benz susţine la nivel global excelenţa, calitatea superioară și siguranța. De aceea înţelegem că, pe lângă sistemele de siguranță implementate în autovehiculele noastre, este necesar să contribuim, de asemenea, la formarea unei culturi a siguranţei și la responsabilizarea rutieră a micilor participanţi la trafic.

Întrucât bilanţul primei ediţii Mobile Kids a fost unul deosebit, am continuat cursurile interactive în şcoli, alături de MOKI, mascota programului, şi de Organizaţia Salvaţi Copiii”, a declarat Gabriel Crăciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz România.

În ultima săptămână a campaniei, Andreea Esca a susţinut alături de Andi Moisescu, Preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii, o lecţie de siguranţă rutieră la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Bucureşti, pentru elevii claselor pregătitoare, I, a II-a, a III-a şi a IV-a, povestindu-le celor mici despre propriile experienţe din copilărie, dar şi despre cele trăite în ipostaza de părinţi, încurajându-i să fie responsabili ca pietoni şi viitori şoferi.

Lecţiile vizează aspecte importante precum: familiarizarea cu regulile de circulaţie, traversarea corectă a străzii, importanţa purtării centurii de siguranţă şi a instalării unui scaun special pentru copii, potrivit grupei de vârstă, precum şi importanţa purtării unui echipament de protecţie pentru a evita accidentarea în timpul utilizării bicicletei, rolelor sau a altor dispozitive.

La finalul fiecărei sesiuni, copiii sunt invitaţi să completeze un test pentru a le fi verificate cunoştinţele proaspăt dobândite, iar la final sunt premiaţi pentru activitatea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *