Naționala Franței aterizează azi în România cu cea mai frumoasă jucătoare din lume!

Naționala feminină de fotbal a Franței, locul 3 în lume, vine azi în România pentru jocul împotriva primei noastre reprezentative, partidă care contează pentru Grupa 3 de calificare la Campionatul European de fotbal și care e programată vineri seară, de la ora 20.00, pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Amandine 1   AMandine 2

Vedetele lui Philippe Bergeroo s-au strâns încă de luni în cantonamentul de la Clairefontaine.

Bergeroo o are la dispoziție pentru meciul împortiva României inclusiv pe Amandine Chantal Henry, 26 de ani, considerată nu doar una dintre cele mai bune jucătoare din lume, dar și una dintre cele mai frumoase!

Amandine Henry 2    Amandine Henry

Născută la la Lille, în nordul Franței, pe 28 septembrie 1989, Amandine a semnat în urmă cu doar câteva săptămâni cu Portland Thorns FC, locul 6 sezonul trecut în National Women’s Soccer League, prima ligă feminină din StateleUnite ale Americii.

Amandine 3    amandine delfin

Crescută de Iris Club de Lambersart, Amandine Chantal Henry a debutat la senioare pentru Hénin-Beaumont în 2004, la doar 15 ani. După un an s-a transferat la CNFE Clairefontaine, unde a evoluat doi ani, iar din 2007 până în această primăvară a jucat la celebra formație Olympique Lyon, în tricoul căreia a câștigat cinci titluri în Franța, două Cupe ale Franței și două Ligi ale Campionilor Europeni!

Anul 2015 a fost unul de excepție pentru Amandine, care a fost inclusă în „All-Star Team” de către specialiștii FIFA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *