Ninge!

Cred că e cea mai frumoasă iarnă din ultimii ani. Poate mulţi nu sunt de acord cu mine, dar, credeţi-mă, chiar simt că e cu adevărat iarnă. Astă-seară, când am văzut că ninge, am simţit, aşa, o bucurie, de copil. Nici n-am băgat de seamă că nu mă încheiasem la haină. Dar nu mi-a fost frig.

Ieri, am publicat pe evz.ro un minireportăjel, să-i zicem aşa, despre Miercurea Ciuc. De fapt despre gerul de la Miercurea Ciuc. Reportăjelul s-a vrut a fi o reacţie la diversiunea majorităţii televiziunilor, a radiourilor şi a ziarelor din România cu privire la valul de frig ce a lovit ţara noastră. De câteva zile, buletinele de ştiri încep cu informaţii despre gerul care a cuprins România. La iRealitatea se discută ore în şir despre ger. O diversiune grosolană, menită să distragă atenţia românului de la adevăratele probleme cu care ne confruntăm. S-a procedat identic şi în cazul gripei porcine.

Vorbeam acum două zile cu cineva de la INMH despre ceea ce se întâmplă, din punct de vedere meteorologic în ţară. Era de aceeaşi părere cu mine.

E frig, e adevărat. E zăpadă, e adevărat. Dar oare trăim în Africa? Pentru cine nu a prins până acum o iarnă adevărată, asta, da, e chiar o iarnă adevărată. În anii trecuţi, contractele cu firmele de salubritate, responsabile cu deszăpezirea, se derulau începând cu 1 noiembrie. Pentru că, după această dată, oricând  putea ninge. În ultimii ani nu s-au mai semnat contracte decât după ce a nins. De aici şi haosul de pe străzile oraşelor.

Pe cei mai tineri îi îndemn să se adreseze părinţilor. Să-i întrebe cum erau iernile de altădată. Cu zăpezile lor, cu gerul lor. Şi veţi constata că n-am bătut câmpii. Şi noi ascultam poveştile alor noştri despre troienele înalte de doi metri din iernile şi mai adevărate.

Cred că deja am exagerat cu iarna asta. Doamne fereşte să nu fie ca cea din 1986! Atunci, cu siguranţă, v-aş plictisi!

2 thoughts on “Ninge!

  1. Adevarat graiesti, numai sa fie si vara la fel ca altadata! Adica, normala din punctul de vedere al temperaturilor. Urasc sa trecem de la -32 de grade la +40! Vreau sa mai avem primaveri-primaveri si toamne-tomane. Nu doar doua anotimpuri ca la… Polul Nord si, respectiv, la Ecuator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *