“Nouă ne pasă de politică. Poate prea mult”

Nu mai e niciun secret, viaţa noastră a fost politizată în ultimii ani mai ceva decât într-un stat totalitarist. Este că nici nu ne-am dat seama? Ce dulce e dictatura în democraţie! O înghiţim aşa cum dau pe gât copiii medicamentele alea de au gust de căpşună, de zmeură. A dracu’ tehnologie. Păi, pe vremea noastră, când auzeai că trebuie să iei un medicament, te făceai bine. Vă jur!
N-am avut treabă cu politica niciodată. Şi promit să nu am, chit că acum am auzit că dacă vrei un post în administraţie, chiar şi de femeie de serviciu, trebuie să fii membru de partid. Ceea ce nu a reuşit Ceauşescu, au reuşit băieţii ăştia, după Revoluţie. Înainte se mai intra în partid şi din convingere, acum doar din interes.
Scriu de un deceniu şi jumătate despre sport. Din când în când mai bag câte un reportăjel. Îmi place al dracului de mult să scriu, aşa, despre chestii care ştiu că sunt de interes general. N-am scris despre politică nici măcar o dată. Şi dacă aş urmări fenomenul nu aş scrie. În primul rând din bun simţ.
“Nouă ne pasă de sport. Poate prea mult”, era sloganul lansat de un ziar de sport cu ceva vreme în urmă. Ţin minte că, pentru a-şi face cunoscut acest motto, băieţii au declanşat o campanie destul de “agresivă”. Nu m-a impresionat însă. Cu atât mai mult acum, când constat că băieţilor ăstora le pasă mai mult de politică decât de sport.
Pentru că subiectele adevărate despre sport necesită muncă, necesită cunoaşterea fenomenului, e obligatorie cultura generală, oamenii îşi permit însă să divagheze, îşi permit să scrie de chestii care nu au vreo tangenţă cu sportul. Şi fac asta pentru că, probabil, există interese.  Sau poate doar nişte ambiţii ale unora care n-au ajuns unde şi-ar fi dorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *