Noua Zeelandă. AMR 5 zile

Am avut iarăşi o zi cumplită! Aşa sunt zilele mele, vorba lui Adrian Copilu’ Minune!
E trecut de miezul nopţii. Scriu pe laptopul cel mic, cel primit cadou de la Cipic. Cu el voi pleca peste 5 zile în Noua Zeelandă. Fetele se uită la “Aladin” pe laptopul de serviciu, ăla fără baterie, făcut praf de colegi care n-au trăit perioada când bunul comun era bun comun, adică al tuturor, dar se comportă mai rău decât în comunism.
Emoţiile m-au copleşit în ultimele zile. Emoţiile drumului la capătul lumii, aşa cum se va intitula şi itinerariul meu în Noua Zeelandă.
Nopţile trecute chiar am visat că am plecat. Se făcea că am pornit spre Noua Zeelandă fără paşaport, fără etichetele pentru bagaje primite de la organizatorii Cupei Mondiale de Rugby zilele trecute!
Azi, la prânz, m-am întors de la Galaţi, acolo unde mi-am petrecut trei zile, alături de fete, la bunul meu prieten Gigi. Ion Gigi, fostul mare fotbalist al Oţelului Galaţi, acum doctor în Educaţie Fizică şi Sport, profesor la două licee din Galaţi, care, având în vedere pregătirea şi experienţa sa, câştigă puţin peste 8-9 milioane de lei vechi pe lună! România, te iubesc!
Fetele lui tata au fost, pentru prima oară în viaţa lor, la pescuit! O experienţă unică. Mă uitam la ele cum prindeau obleţi, parcă aşa le zice la peştii ăia mici, şi se entuziasmau peste măsură. Mai mult, au venit cu ei acasă, la Gigi bine înţeles, şi au ţinut să-i prăjească şi să-i mănânce! De gătit s-a ocupat, ca de obicei, Sanda, soţia lui Gigi, “cea mai tare bucătăreasă”, aşa cum au catalogat-o fetele lui tata. Şi, jur, că aşa e!
Mai am câteva zile până când voi decola spre Noua Zeelandă. Încerc să stau cât mai mult cu fetele. Îmi va fi tare dor de ele.
E ora 12.20. iar fetele lui tata se uită la Aladin. Şi când mă gândesc că soacră-mea s-a chinuit toată săptămâna trecută să le culce la ora 21.00, vezi Doamne, ca să le obişnuiască pentru şcoală! Mai scriu două rânduri şi mă bag la somn. Mâine, adică azi, la ora 10.00, mă duc la Sport Total FM. Sunt invitat să vorbesc despre Cupa Mondială la Rugby. Şefii de la Sport Total FM vor să-mi dea nişte bani pentru câteva transmisii de acolo, din Noua Zeelandă. Nu e rău. Când ştiu cât de mult m-am chinuit să ajung acolo, cu niciun fel de ajutor (în afara celui primit de la Cipic, bunul meu prieten), mai – mai că-mi vine să refuz orice ajutor şi să mă duc, hai hui, spre Noua Zeelandă.

2 thoughts on “Noua Zeelandă. AMR 5 zile

  1. Drum bun, Adi, si sa ne uimesti si de acolo cu posturile tale! Ce bine ma simt ca un ploiestean de-al meu, pe care il cunosc din 1984 sau 1985, nici nu mai stiu exact, va ajunge la capatul lumii, cum scrii tu acum, la una dintre cele mai urmarite competitii sportive de pe mapamond. Le tin si eu pumnii “stejarilor”, in fata televizorului fixat pe DigiSport! Te pup, zbor lin si sa fie numai bine pe acolo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *