Noua Zeelandă. Argentina – România. Din nou la Invercargill

Mai sunt câteva ore până la meciul cu Argentina, al doilea al României la Cupa Mondială. E ora 11.47 aici. Meciul e la 15:30. Mă rog să nu plouă. Câteva zile a plouat cu găleata aici, în cel mai sudic oraş al lumii. Nu îmi place deloc Invercargill.
Ieri am plecat de la Otaki. Ne-a dus Lăcrămioara cu maşina până la Waikanae, de unde am luat trenul apoi până la Wellington. Fix o oră faci cu trenul, care e de fapt un metrou uşor, de suprafaţă. Apoi am luat autobuzul până la Aeroport. Drumul ne-a costat în jur de 70 de dolari! Incredibil de scumpă e Noua Zeelandă. Abia aştept să plec.
Cei peste 700 de km până la Invercargill, 767 mai precis, i-am parcurs cu un aparat al liniilor aeriene din Noua Zeelandă. Sunt incredibili oamenii ăştia. După ce la intrare în ţara lor te caută şi în … pardon… fund, nu îi mai interesează ce faci. Pe cursele interne nu sunt niciun fel de măsuri de securitate. Nu control corporal, nu raze X sau mai ştiu eu ce. Poţi urca în avion şi cu un kalaşnikov. E mai greu să-l procuri!
La aeroport, la sosirea la Invercargill, Cipic a închiriat o maşină, ca să dăm o fugă sâmbătă, înainte de meci la Queenstown. Toată lumea a zis că dacă nu vizitezi Qeenstown, ai fost degeaba în insula de sud. Eu am preferat să-mi beau cafeaua cu Romeo Gontineac şi să-i salut pe stejari. Ştiu, sunt un fraier! Cipic e pe la Queenstown.
Pe aeroport, în aşteptarea maşinii, am cunoscut doi băieţi, doi gemeni români stabiliţi prin insula de sud. Mi-au spus că sunt din Braşov şi au început sî-mi facă apologia vieţii de emigrant. Le-am spus că nu aş emigra aici pentru nimic în lume. Au părut dezamăgiţi. Chestia asta am văzut-o la mulţi români stabiliţi în NZ. Vor să audă numai lucruri urâte despre România, probabil, pentru a-şi alimenta moralul de emigrant. Îi simţi însă. Nu sunt mulţumiţi pe deplin. Dar despre chestia asta am să vorbesc altădată.
Cipic a luat cheile de la Fordul Focus închiriat şi s-a dus în parcare. “Stai aici că vin să te iau”, mi-a zis. A venit după vreo 10 minute, după ce a ratat intrarea în faţa aeroportului de câteva ori. În plus era cu luminile stinse. Nu ştia de unde să le deschidă! Un poliţist a sărit în faţa maşinii şi l-a oprit. Cu calm, omul i-a aprins lui Cipic farurile la maşină!
Asta a fost aseară. Acum, v-am zis, e deja prânz. Înainte să scriu postul acesta, Lucian Bute m-a abordat pe mess! E în Florida, se pregăteşte de meci şi m-a rugat să-i încurajez pe stejari. Am s-o fac. Ce băiat, Lucian!
Vorbim după meci! Hai România!

One thought on “Noua Zeelandă. Argentina – România. Din nou la Invercargill

  1. Nu e cel mai sudic oras al lumii. O simpla privire la Google Earth sau in orice mapamond iti arata ca America de sud are orase mai la sud. La ora actuala e o disputa intre Punta Arenas si Ushuaia, cu privire la cel mai sudic oras al lumii. Ushuaia este mai la sud decat Punta Arenas, dar unii ii contesta calitatea de oras. Oricum NZ e departe de astea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *