Noua Zeelandă. O nouă zi la capătul lumii.

M-am trezit de vreo oră şi ceva, deşi iarăşi am adormit târziu. E ora 8 şi 25 dimineaţă aici, la Otaki – Te Horo, în Noua Zeelandă.  Stau pe evz.ro pe live-ul lui Sorin Breazu ca să văd cum se descurcă Oţelul la Basel, în Ligă. Era 1-0 pentru elveţieni la pauză. Acum e 1-1. Super! Am căutat pe TVR Internaţional, poate-poate transmit ăştia meciul. Ţi-ai găsit! Era o dezbatere insipidă, incoloră şi inodoră pe tema învăţământului… Apoi a început un program de muzică populară. Acum e operă. Senzaţie! E tot ceea ce îşi doreşte un român aflat la capătul lumii!
E în continuare frig. Ieri am fost la Oceanul Pacific. E incredibil. Apoi am făcut un gratar aici, la Otaki, la Remus şi la Lăcrămioara, prietenii lui Cipic. Au pornit oamenii şi “spa”-ul, aşa cum îi spun ei la jacuzzi. Cada e aflată afară, în curte. Mi-am adus aminte de Solden şi de minunata vacanţă petrecută cu fetele mele în Austria, când făceam baie în bazinele cu apă termală deşi afară erau minus 20 de grade!
Zilele trecute mă entuziasmasem datorită comentariilor extrem de pozitive de pe Evz.ro la materialele mele. Au reapărut însă mitocanii. Ieri, la un reportăjel din Wellington mă înjurau vreo cinci-şase netrebnici. Cică dădeam informaţii eronate. Şi nu scrisesem decât de nişte preţuri şi de salariul de aici din Noua Zeelandă, amănunte adunate de la faţa locului. Unul m-a făcut chiar ţigan! Ce tare!
Era să uit. Am sunat-o şi pe doamna Anişoara. De fapt i-am dat semnal şi m-a sunat ea. Era obosită. Eu i-am spus bună “dimineaţa”, ea mi-a răspuns cu “noapte bună”. Am întrebat-o despre fete. Mi-a răspuns că uşor-uşor se adaptează la programul şcolar. Îmi e dor de ele.
Trebue să închei. M-a “inoportunat” Christian Clemens, prietenul meu, pe mess. N-am cum să-l flituiesc! El mi-a zis că Oţelul a luat bătaie la Basel. Păcat… Aseară, Borussia a făcut egala acasă cu Arsenal. În week-end, Petrolul a pierdut iarăşi în Liga I… N-am motive să fiu entuziasm.
Sincer, de când sunt aici, în Noua Zeelandă, am uitat de fotbal. Nici nu ai unde să-l vezi. Aşa că mă mulţumesc cu rugby!

One thought on “Noua Zeelandă. O nouă zi la capătul lumii.

  1. Toate meciurile UCL si Uefa Europa League se pot vedea pe site-ul lor, cu cont, desigur, si daca ai net bun de streaming.
    Eu vad RWC pe http://www.filmon.com, mi-am facut cont si vad HDi pe ITV 1 sau 4 – si transmit TOT campionatul, nu doar selectii ca la noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *