Noul Mercedes-Benz din seria autovehiculelor multifuncţionale

Mercedes-Benz Clasa V blog
Noua Clasă V de la Mercedes-Benz poate fi comandată în prezent şi în România. Modelele disponibile sunt: Clasa V 200 CDI, cu un preţ începând de la 29.854 Euro, fără TVA, Clasa V 220 CDI, cu un preţ de pornire de la 30.546 Euro, fără TVA, şi Clasa V 250 CDI, având un preţ începând de la 33.840 Euro, fără TVA. La lansarea pe piaţă programată la finalul lunii iunie a acestui an, noua Clasă V va fi disponibilă ca model cu ampatament lung (lungime de 3.200 mm) și lungimea caroseriei de 5.140 mm. Modelul compact şi cel extra-lung vor fi disponibile în curând.

Prin intermediul noii Clase V, Mercedes-Benz redefinește conceptul de autovehicul multifuncţional. Chiar dacă este cel mai tânăr şi spaţios membru al familiei de autoturisme Mercedes-Benz, modelul setează noi standarde în segmentul său datorită design-ului și inovaţiilor prezente în premieră la bord. Noua Clasă V oferă spaţiu interior pentru până la opt persoane și o funcţionalitate exemplară combinată cu un design premium, confort, plăcerea de a conduce, eficienţă și siguranţă – toate acestea fiind caracteristici definitorii pentru autovehiculele care poartă steaua cu trei colţuri. De aceea, un Mercedes-Benz din clasa autovehiculelor multifuncţionale este automobilul perfect pentru cei care apreciază spaţiul mare al interiorului, dar nu vor să sacrifice stilul și confortul.

Fie că ai nevoie să mergi într-o vacanţă de cumpărături, să călătorești alături de toată familia, să pleci într-o excursie cu prietenii pe biciclete în Alpi, să conduci oaspeţi importanţi la un eveniment de gală – noua Clasă V îţi oferă o flexibilitate remarcabilă atunci când ai nevoie să folosești un interior spaţios și, în același timp, este o prezenţă extrem de elegantă. Acest autovehicul multifuncţional premium oferă două linii de echipare – V-Class și V-Class AVANTGARDE, un pachet cu accesorii sport “Exterior Sports” și un pachet special pentru interior “Interior Design”, disponibil pentru fiecare din cele două echipări amintite mai sus. Acestor lucruri li se adaugă două versiuni disponibile pentru ampatament, trei lungimi pentru caroserie (cuprinse între 4.895 și 5.370 mm), trei motorizări și foarte multe opţionale care pot personaliza extrem de mult noul autovehicul multifuncţional. Datorită tuturor acestor elemente, noua Clasă V poate îndeplini orice nevoi ale clienţilor: el este atractiv pentru familii sau pentru cei care au nevoie de un interior spaţios, flexibil şi ergonomic pentru activităţi sportive. Mai mult, Clasa V poate fi mașina ideală ca autovehicul de tip shuttle în cadrul hotelurilor sau ca transport pentru VIP-uri.

“Prin noua Clasă V, ne extindem gama de autovehicule premium pentru pasageri cu o limuzină ce poate transporta până la opt persoane”, declară Dr. Dieter Zetsche, Președintele Comisiei de Conducere Daimler AG și Directorul Diviziei de Autovehicule Mercedes-Benz. “Funcţionalitatea exemplară este o calitate esenţială a unui autovehicul multifuncţional. Confortul și stilul unic sunt alte avantaje importante. Noua Clasă V oferă toate aceste calităţi într-un mod unic în segmentul său, așa cum niciun alt model de pe piaţă nu reușește.”

O apariţie dinamică, plină de emoţie: spaţiul are un stil complet nou

De la prima vedere, noua Clasă V este evident un membru al familiei de automobile Mercedes-Benz, o apariţie ce transmite multă emoţie în segmentul său. Partea frontală este dominată de grila impozantă a radiatorului în al cărei centru este amplasată steaua Mercedes-Benz în formă tridimensională. În părţile laterale ale grilei se află farurile cu design progresiv care acum, pentru prima oară în segment, pot oferi tehnologie full-LED pentru toate funcţiile. Acestea sunt disponibile opţional. Grila motorului este conturată în forma literei “V” și se unește elegant cu delimitarea cromată a grilei și cu partea superioară a farurilor. Alături de noile faruri a căror formă se prelungește mult pe aripi, spoilerul faţă cu prizele sale de aer desenate dinamic subliniază apariţia puternică a noii Clase V.

Linia laterală a noii Clase V este dominată de jocul de lumini creat de suprafeţele concave și convexe, care îi conferă mașinii un aer de sculptură modernă, având un caracter unic în segment. Liniile de design ale lateralului se remarcă distinctiv din spoilerul faţă, de unde pornesc și se ridică pe măsură ce ajung în partea din spate. Astfel, lateralul mașinii este alungit elegant și exprimă dinamism.

“Noua Clasă V demonstrează că în segmentul automobilelor XXL este posibil să ai un design atât elegant, cât și dinamic”, declară Volker Mornhinweg, Directorul Diviziei de Autovehicule Comerciale Uşoare Mercedes-Benz. “Clasa V este un automobil versatil, care oferă valoare, eficienţă și siguranţă la cel mai înalt nivel. De aceea, cu ajutorul lui, noi ne adresăm unui grup complet nou de clienţi și anume acelora care au nevoie de un spaţiu generos în mașină, însă nu au vrut să conducă până acum un autovehicul multifuncţional pentru că îi lipsea stilul. Mercedes-Benz oferă prin acest model, pe lângă design, o stare de bine pentru ocupanţi, precum și un confort la rulare, inexistente până acum la un autovehicul multifuncţional.”

Mercedes-Benz Intelligent Drive: siguranţă exemplară

Un total de 11 sisteme inovatoare de asistenţă pentru șofer asigură un nivel remarcabil de confort la conducere și siguranţă, pentru noua Clasă V. Acestea folosesc un sistem modern de detecţie pe bază de radar, camere video și senzori cu ultrasunete, elemente care au fost lansate pe noile Clasa E și S, sub titulatura de “Mercedes-Benz Intelligent Drive”. Nivelul de dotare standard include sistemul Crosswind Assist, care stabilizează mașina atunci când aceasta devine sensibilă la vânt lateral, precum şi sistemul ATTENTION ASSIST care poate detecta lipsa de atenţie a șoferului și oboseala acestuia și îi poate sugera să facă o pauză de odihnă. Un sistem special este disponibil opţional – Active Park Assist. Datorită lui, șoferul poate parca noua Clasă V cu ușurinţa cu care ar executa manevrele de parcare într-o mașină compactă.

Tot opţional este disponibil și sistemul de camere video, de 360 de grade, care oferă o imagine completă a împrejurimilor autovehiculului. Mai mult, din lista de opţionale, se mai pot alege sisteme precum DISTRONIC PLUS, Cruise Control Adaptiv cu senzori de proximitate și COLLISION PREVENTION ASSIST, Traffic Sign Assist cu indicare la rularea greșită pe un sens unic, Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, sistemul de iluminare inteligentă pentru faruri LED Intelligent Light System și asistentul de fază lungă Adaptive Highbeam Assist. Majoritatea acestor sisteme de asistenţă sunt oferite în premieră absolută în segment.

Sistemul PRE-SAFE®, folosit, de obicei, în automobilele Mercedes-Benz, este de acum disponibil pentru Clasa V, pentru a spori și mai mult siguranţa pasagerilor. Atunci când este detectat pericolul producerii unui accident, sistemul activează măsuri care pregătesc centurile de siguranţă și airbag-urile pentru a oferi cea mai bună protecţie în timpul unei coliziuni.

Eficienţă de top: performanţe de motor în șase cilindri cu un consum de combustibil demn de un motor în patru cilindri

La lansarea pe piaţă, noua Clasă V este prevăzută cu motorul diesel ultra-performant de 2.2 litri cilindree, în patru cilindri și supra-alimentare cu sistem biturbo care deja este un propulsor de succes pe restul gamei de automobile, de la Clasa A și până la S. Pentru noua Clasă V, el a fost îmbunătăţit suplimentar și va fi disponibil în trei trepte de putere: în V 200 oferă 100 kW (136 CP) și un cuplu motor maxim de 330 Nm, iar în V 220 CDI are 120 kW (163 CP) și 380 Nm. Pentru fiecare indicativ în parte, fiecare versiune este cu 20 Nm mai puternică, dar consumul este mai mic cu aproximativ doi litri pentru fiecare 100 km parcurși. Cu un consum mediu de doar 5.7 litri de diesel pentru 100 km parcurși și emisii de CO2 de doar 149 grame per kilometru parcurs, V 220 CDI este un lider absolut de eficienţă în segmentul său.

Vârful de gamă botezat V 250 BlueTEC are o putere maximă de 140 kW (190 CP) și un cuplu motor maxim de 440 Nm, ceea ce îi conferă forţă la fel de mare și agilitate comparabile cu predecesorul motor diesel V6 de trei litri cilindree. În fazele de accelerare, motorul oferă un plus de 10 kW și 40 Nm (“over-torque”). Prin urmare, V 250 BlueTEC dezvoltă maximum 150 kW și 480 Nm. Acesta accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 9.1 secunde. În același timp, noul model de top are o funcţionare foarte rafinată, iar nivelul de zgomot interior a fost redus semnificativ – mai ales datorită antifonării suplimentare faţă de precedentul model.

Consumul de carburant este, de asemenea, semnificativ mai mic decât la fostul model: la un consum mediu de doar 6 litri de motorină pentru 100 de km parcurși, motorul diesel biturbo consumă cu 28% mai puţin decât fostul propulsor V6, cu date de putere similare. Datorită tehnologiei BlueTEC, modelul de top al Clasei V este primul automobil din segment care împlinește standardele Euro 6. V 250 BlueTEC este echipat standard cu transmisia automată 7G-TRONIC PLUS cu selector electric amplasat pe coloana volanului – DIRECT SELECT și padele DIRECT SELECT pe volan pentru schimbarea manuală a treptelor. Transmisia automată este disponibilă opţional pentru modelele V 200 CDI și V 220 CDI.

Un standard nou de agilitate și plăcere a condusului pentru segment

Pentru a îmbunătăţi plăcerea condusului, noua Clasă V este singurul model din segment care oferă o funcţie precum AGILITY SELECT împreună cu transmisia automată. La o simplă apăsare de buton, șoferul poate selecta unul dintre cele patru moduri de rulare disponibile în meniul AGILITY SELECT: economic, confortabil, sportiv și manual. Motorul, acceleraţia și răspunsul transmisiei sunt adaptate astfel fiecărui mod în parte.

Alte caracteristici inovatoare în această categorie de autovehicule sunt suspensia AGILITY CONTROL cu reglare a sistemului de amortizare în funcţie de condițiile de drum și ultima generaţie de ADAPTIVE ESP ®, ce oferă multe funcții de asistență pentru siguranța condusului. Direcţia electromecanică ușoară și precisă contribuie, de asemenea, la confortul șoferului în noua Clasă V.

Lider în domeniul aerodinamicii şi al rulării silenţioase

Cu o cifră a Cd de 0,31, Clasa V este cel mai aerodinamic autovehicul din segmentul său. Această cifră remarcabilă este rezultatul unui efort intensiv de îmbunătățire – de la modificări ale design-ului de bază până la schimbarea unor zone mari din caroserie și conferirea unei aerodinamici optimizate a roţilor şi oglinzilor exterioare. Alte aspecte luate în calcul pentru sporirea aerodinamicii au fost la reducerea zgomotului cauzat de vânt și păstrarea geamurilor și oglinzilor exterioare curate, chiar și în condiții meteorologice nefavorabile, ceea ce reprezintă un factor important pentru siguranță.
Nivelul de zgomot și vibrațiile influenţează major sentimentul de confort dintr-un automobil. Experții folosesc termenul de NVH (Noise Vibration Harshness). În perioada de dezvoltare, inginerii de la Mercedes-Benz au fost foarte minuţioşi în detectarea oricărei surse posibile de zgomot și vibrații, astfel încât să le elimine prin măsuri specifice. Prin urmare, datorită noilor componente și izolării complete, Clasa V oferă pasagerilor cel mai redus nivel de zgomot din segment. Nivelul de zgomot din interiorul autovehiculului a fost aproape înjumătățit, comparativ cu modelul precedent.

Stil modern și ambianţă de înaltă clasă

Interiorul noii Clase V redefinește ideea de spaţiu pe care o oferă un autovehicul multifuncţional. Materialele de o calitate superioară, luxoase, plăcute la atingere, la care se adaugă un concept de finisaje armonioase, detalii complexe și un limbaj de design senzorial, oferă o ambianţă nemaiîntâlnită în segmental său. Sentimentul de confort suprem, specific autovehiculelor Mercedes-Benz, este o calitate definitorie în interiorul noii Clase V. Cea mai fină piele nappa este disponibilă pentru scaune, volan și schimbătorul de viteze. Această ambianţă deosebită este completată pe timp de noapte de sistemul spectaculos de iluminare, cu trei culori disponibile.

Un element special al interiorului este bordul, separat la mijloc de un element tridimensional care sporește senzaţia de spaţiu și conferă întregului ansamblu o imagine de înaltă clasă. Secţiunea inferioară a bordului are un design care amintește de o sculptură, iar partea superioară aduce o premieră în segment: ca dotare opţională, aceasta poate fi finisată cu un aspect de piele cusută cu fir gros, în nuanţă contrastantă.

Alte caracteristici unicat ale Clasei V sunt reprezentate de display-ul central, ce pare că plutește deasupra bordului, volanul multifuncţional cu 12 comenzi și selectorul electric al transmisiei automate, DIRECT SELECT, la care se adaugă volanul ce poate fi echipat în premieră cu padele pentru schimbarea manuală a treptelor. Mai mult, Clasa V poate fi echipată cu sistemul de control inovator cu touchpad, ce permite controlarea comenzilor sistemului de infotainment prin gesturi și poate transcrie chiar și literele scrise de mână pe suprafaţă – caracteristici întâlnite de obicei la telefoanele smartphone. Sistemul touchpad este disponibil fie cu sistemul Audio 20 CD, fie cu COMAND Online. În plus, Clasa V dispune de aplicaţia “Mercedes-Benz Touch”. Pentru prima dată într-un Mercedes-Benz, aceasta permite ca sistemul de infotainment COMAND online să fie controlat de pe orice scaun, prin intermediul unui smartphone. Împreună, aplicația și touchpad-ul formează “cheia” de acces către acest concept de ultimă generaţie de control și afișare, în această clasă de autovehicule.

Cea mai nouă generaţie a acestui sistem COMAND Online combină funcţiile sistemului audio, ale telefonului și cele ale navigaţiei și, mai mult decât atât, oferă un browser pentru internet, sistemul de comenzi vocale LINGUATRONIC, și poate recepţiona datele de trafic în timp real. Sistemul audio cu surround ultra-performant Burmester® oferă 16 difuzoare și un subwoofer pentru a crea o ambianţă auditivă perfectă. Acesta oferă sunet surround excepțional și, în combinație cu COMAND Online, permite amplificarea tehnică a vocii din față către spate. În cazul în care este necesară îmbunătățirea comunicării, un microfon din panoul de control transmite informația dinspre șofer și pasagerul din față către difuzoarele din spate, astfel încât pasagerii care stau mai departe să îi poată auzi.

O nouă dimensiune pentru confort

Noua Clasă V fixează noi standarde pentru confort și modularitate datorită inovaţiilor pe care le aduce în segment. Acest autovehicul multifuncţional Mercedes-Benz este singurul automobil din segmentul său care oferă suport lombar reglabil pe patru direcţii și scaune climatizate, ce folosesc ventilatoare cu funcţionare inversă, pentru a asigura un nivel de umiditate ideal pe suprafaţa de contact a corpului cu pielea scaunelor șoferului și pasagerului din dreapta.

Un alt sistem unic în segmentul acestor automobile este climatizarea automată THERMOTRONIC, oferită opţional ca alternativă la TEMPMATIC, sistemul oferit standard. El oferă trei moduri de climatizare – FOCUS, MEDIUM și DIFFUSE. Acestea au setări distincte prestabilite pentru distribuţia și volumul de aer condiţionat transmis în habitaclu. Mai mult, sistemul THERMOTRONIC oferă posibilitatea pornirii climatizării dintr-un buton de pe cheia mașinii, beneficiază de un senzor ce ajută la eliminarea condensului de pe geamuri și folosește o distribuţie variabilă a aerului condiţionat în lateralele pasagerilor faţă în funcţie de poziţia soarelui. La fel, este unică şi caracteristica de detectare a tunelului, prin care se activează automat sistemul de recirculare a aerului. Sistemul de climatizare folosește informații de pe harta sistemului de navigație și datele de localizare din GPS şi închide clapeta de recirculare a aerului în mod automat atunci când autovehiculul intră într-un tunel, ca apoi să o redeschidă atunci când acesta iese din tunel.

Configuraţii numeroase pentru scaune și spaţiul destinat bagajelor

Scaunele din spate pot fi așezate în numeroase configuraţii pentru a răspunde oricărui tip de cerinţe ale clienţilor. Ca dotare standard, Clasa V este echipată în spate cu patru scaune individuale luxoase, cu cotiere reglabile integrate, amplasate pe două rânduri. Datorită tehnologiei îmbunătăţite și a unei logici ergonomice de manevrare bine studiate, scaunele din primul rând pot fi rabatate cu o ușurinţă remarcabilă, pentru a permite un acces foarte facil la rândul doi de locuri. Pentru spaţiul dintre locurile de pe primul rând din spate este disponibilă o masă pliabilă.

Ca o alternativă la scaunele individuale, pe cele două rânduri din spate pot fi montate banchete. Acestea pot oferi fie loc pentru doi pasageri, astfel că spătarele acestora se pot rabata, fie poate fi montată o banchetă pentru trei persoane, cu șezut din două segmente și spătar rabatabil divizat în trei bucăţi individuale. Scaunul din exteriorul părţii drepte a banchetei pentru trei persoane poate fi rabatat către faţă sau poate fi scos complet. Iar toată bancheta poate fi, la rândul ei, rabatată pentru a crea spaţiu suplimentar pentru bagaje de mari dimensiuni, cum ar fi un echipament sportiv sau o piesă nouă de mobilier. Pentru a petrece noaptea confortabil în interiorul său, Clasa V poate fi echipată cu locurile de pe rândul doi în forma unei banchete pentru trei pasageri, ce se poate transforma în pat. Mai multe sertare sunt amplasate sub aceasta și mai multe bagaje pot fi depozitate și sub celălalt rând de scaune. Toate locurile disponibile în interiorul noii Clase V, indiferent că vorbim despre o banchetă sau despre locurile individuale, sunt echipate cu centuri de siguranţă integrate cu trei puncte de prindere.

Scaunele individuale necesită un efort minim pentru a fi mutate prin interiorul mașini pe plan longitudinal, la fel și pentru a fi așezate faţă în faţă, datorită sistemelor de șine ce au fost optimizate, la fel ca şi sistemul de prindere/decuplare rapidă. Toate scaunele individuale pot fi demontate complet și scoase din interior, dacă este nevoie de întregul spaţiu pentru transportarea obiectelor voluminoase.

Lunetă cu deschidere separată de hayon și portbagaj cu nivel de încărcare superior

Pentru o încărcare sau o descărcare ușoară a bagajelor, Clasa V este echipată în premieră pentru segmentul său cu o lunetă cu deschidere separată de hayon. Atunci când este folosită noua lunetă, ce se deschide independent de hayon, bagajele pot fi încărcate rapid și foarte facil pe un spaţiu de depozitare din portbagaj aflat aproape de deschidere. Luneta cu deschidere individuală este convenabilă mai ales în spaţiile strâmte, unde hayonul foarte generos al noii Clasa V nu poate fi deschis în totalitate. Sistemul de organizare al portbagajului, care permite încărcarea obiectelor prin lunetă și depozitarea, este foarte ușor de instalat sau demontat. Pe el pot fi depozitate bagaje cu o greutate maximă de 50 de kilograme și este format din două segmente, iar fiecare dintre acestea include cât un coș de cumpărături. Pentru modelele Clasa V AVANTGARDE, luneta cu deschidere separată de hayon este oferită ca dotare standard.

O altă noutate practică pentru noua Clasa V o reprezintă hayonul cu deschidere/ închidere electrică. Sistemul controlat electric se numeşte EASY-PACK și este disponibil opţional. În timpul deschiderii sau închiderii hayonului electric, acesta poate fi oprit în orice poziţie la o simplă apăsare de buton. Datorită acestui sistem, chiar și persoanele mai mici de înălţime pot închide cu o mare ușurinţă hayonul.

Echipament standard: dotare bogată și detalii exclusiviste

Noua Clasă V de la Mercedes-Benz este un lider al segmentului său datorită caracterului sportiv și dotărilor speciale de confort. Nivelul standard de dotări al Clasei V este generos, incluzând sistemul Audio 20 USB cu display-ul central cu diagonala de 7 inch, inserţiile nuanţă piano-gloss, volan multifuncţional în trei spiţe cu 12 comenzi și selectorul DIRECT SELECT cu padele montate pe el pentru schimbarea manuală a treptelor (dacă mașina este echipată cu transmisia automată), volan reglabil pe înălţime și în adâncime, scaune faţă “luxury” cu airbag-uri pelvis/torace, frână de staţionare electrică și prindere activă cu fixare automată pentru ușa culisantă din dreapta spate.

Modelul Clasa V AVANTGARDE oferă numeroase alte dotări standard cum ar fi tapiţeria din piele pentru scaune, volan îmbrăcat în piele, sistemul de iluminare ambientală, inserţia de bord din lemn (și pentru spate), farurile LED High Performance cu funcţia Intelligent Light System, lunetă cu deschidere separată de hayon și sistemul care permite încărcarea înaltă a bagajelor, o a doua ușă culisantă pe partea stângă în spate, geamuri laminate pentru reducerea suplimentară a nivelului de zgomot și suspensia AGILITY CONTROL cu sistem de amortizoare controlate electronic, care pot oferi o agilitate suplimentară și un confort la rulare superior.

Model exclusiv pentru lansare: Clasa V – Edition 1

La fel ca orice autovehicul Mercedes-Benz lansat pe piaţă, noua Clasă V va fi disponibilă la începutul comercializării în versiune specială Edition 1. Aceasta este echipată cu motorizarea de 140 kW (190 CP), cu transmisia automată 7G-TRONIC PLUS și o suspensie sport, fie cu opţiunea de suspensie AGILITY CONTROL, cu amortizoare controlate electronic. Mai mult, în dotarea standard sunt oferite pentru Edition 1: jante din aliaj ușor cu diametrul de 19 inch și design cu cinci spiţe duble, geamuri închise la culoare pentru spate, tapiţerie din piele nappa în culoare maron, bord cu aspect de piele și cusătură contrastantă și inserţie de lemn antracit închis cu aspect de abanos.

Mai mult, dotarea standard a acestei versiuni speciale include scaune ventilate faţă, climatizarea THERMOTRONIC pentru faţă și TEMPMATIC pentru spate, sistemul COMAND Online, opţiunea audio surround Burmester®, uși culisante electrice pentru ambele părţi spate ale mașinii, hayonul cu operare electrică EASY PACK și lunetă cu deschidere separată, pachetul Parking cu cameră cu vedere de 360 grade, COLLISION PREVENTION ASSIST, Lane Keeping Assist și Blind Spot Assist, plus sistemul PRE-SAFE® ce oferă un nivel de siguranţă exemplară.  Clasa V 250 CDI Edition 1 are un preţ începând de la 55.379 Euro, fără TVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *