Noutăţi din Mexic

S-a mai gătat o săptămână. O săptămână în care am salutat victoria lui Celtic în faţa Barcelonei, am dat o fugă pentru 24 de ore la ţară, la Angheleşti, mi-am plătit facturile la RCS şi la întreţinere, şi am muncit până am dat în benga pe site. Pentru gloria partidului!
Deşi e frig, pârliţii ăştia tot n-au dat drumul la căldură în cămin. Cică se fac nişte lucrări la mansarda în care cred că nu se va muta cineva vreodată. În plus, anunţatul recensământ al caloriferelor n-a fost demarat încă. Dar penalizări la întreţinere ştiu să calculeze. N-am vrut să plătesc penalizările în valoare de 12 lei şi i-am ameninţat că îi dau în judecată! Aiurea, n-am s-o fac, dar am zis şi eu, aşa, de chichi, să vadă că n-au de-a face cu un prost. Ăştia de au făcut izolaţia căminului, hai să-i zic totuşi bloc, şi au mansardat, s-au apucat de interioare. Sâmbătă, când scriam de zor pe site s-au apucat de dat jos tencuiala pe holuri. La ora 8.00, băieţii au declanşat ofensiva. Inutil să vă povestesc ce a urmat… Din fericire, calmul meu englezesc m-a salvat din nou.
Tocmai s-a încheiat parodia de meci Viitorul Constanţa – Steaua. L-am ţinut live. Am tras concluziile şi am închis site-ul. Am ieşit la o ţigară pe balconaşul de la capătul culoarului. E frig, nu mai pot fuma în cameră. Jos, lângă bloc, cele două containere pentru gunoi sunt pline ochi. De când noul primar de sector a anunţat că a scos taxa de gunoi, resturile menajere zac împrăştiate de câinii vagabonzi şi de ţiganii care caută prin tomberoane. Dintre blocuri se aude un zgomot asurzitor de geamuri sparte. M-am obişnuit însă. De când a venit frigul şi dorm cu fereastra închisă, mi se pare că e linişte în Mexic. Şi, probabil, chiar e. De exemplu, pe holul altădată arhiplin, acum bate vântul. Vecinele mele, care îşi făceau veacul pe hol, se retrag seara în cămăruţele lor.
Mâine dimineaţă duc fetele la şcoală. “Tati, cu tine nu întârziem niciodată”, îmi zic ele mereu. Le spun că, chestia asta cu întârziatul, e urâtă în orice situaţie. Mare lucru să fii punctual. Asta înseamnă seriozitate, respect faţă de tine în primul rând, faţă de cei din jur, iar fetele mele văd că înţeleg. Apoi am liber toată ziua şi voi sta cu ele. Abia aştept.
Nu mai am niciun plan pe termen lung. Doar să strâng ceva bani şi să o tulesc la schi cu fetele, în Austria. Deja am dat un avans. E doar un avans, însă, nu un capăt de ţară.
Peste o lună şi un pic e Crăciunul! Ce tare! Fetele mi-au zis că de Crăciun vor să stea cu mine, iar asta m-a bucurat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *