Numărătoarea inversă

În mai puţin de o săptămână, căruţa Ligii I la fotbal va pleca din nou la drum. Traseul va fi acelaşi ca şi în toamnă, cu drumuri întortocheate şi pline de gropi, cu hoţi la drumul mare şi cu şmenari la colţ de stradă. Doar entuziasmul va fi, probabil, altul. Numărătoarea inversă a început! Echipele sunt pregătite, cel puţin asta susţin jucătorii şi antrenorii care au cheltuit şi ultimii bani ai patronilor pe cantonamente în ţările calde, deşi returul se va juca, măcar în prima sa parte, pe noroi şi pe zăpadă.
Lungă, ca de obicei, vacanţa de iarnă din acest an a trecut parcă mai rapid ca niciodată. Scandalurile s-au ţinut lanţ şi, în ciuda crizei financiare, şefii cluburilor din România au votat, în unanimitate, un salariu de 15.000 de euro pe lună pentru „Capo di tutti capi”, Mitică Dragomir.

„Îl merită, dom’le”, a fost reacţia la unison a „başkanilor” din fotbalul românesc, solidari la interesul general. Am avut o iarnă plină de dezvăluiri, de la celebrele stenograme la duelul Gigi Becali – Iuliu Mureşan. În urma acestui scandal, opinia publică l-a pierdut, pentru o perioadă nedeterminată, pe Iuliu Mureşan, intrat de bunăvoie şi nesilit de nimeni în silenzio stampa. Sacrificiul preşedintelui campioanei CFR este unul demn de admirat, Mureşan numărându-se, la cerere, printre cele mai mediatizate personaje din fotbalul românesc. Returul Ligii I se va juca fără Mirel Rădoi, plecat la arabi, dar şi fără Eugen Trică, care a ales să fugă în braţele Afroditei.
Lipsită de căpitanul ei din ultimii ani, dar întărită cu jucători de la Gloria Bu zău, Steaua va trebui, după directivele lui Gigi Becali, să ajungă din nou la masa celor bogaţi. În ceea ce o priveşte, campioana CFR Cluj a ales tot un român pentru a-l înlocui pe ginerele lui Ilie Balaci, şi anume pe Bogdan Mara. Steaua şi CFR vor avea însă mult de tras. Lider şi în „amicale”, Dinamo e mai hotărâtă ca niciodată să joace în Liga Campionilor. „Câinii” ştiu că aceasta ar putea fi ultima lor şansă, motiv pentru care şefii din Ştefan cel Mare au pregătit deja toată artileria grea.

> Editorial aparut in cotidianul “Evenimentul zilei”, editia de Duminică, 22 Februarie 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *