Ole, ole, mulţumim Petrolule!

Acesta a fost refrenul pe care fetele mele mi l-au cântat în seara asta pe drumul de întoarcere de la Ploieşti. Deşi nu dormiseră decât vreo 7 ore azi noapte, Alexandra şi Larisa s-au trezit, au îmbrăcat tricourile cu Fenerbahçe, “galben-albastre” şi mi-au zis: “Tati, suntem gata”. Şi am pornit spre Strejnic, acolo unde petroliştii s-au “călcat” în picioare să asiste pe viu la derbyul cu Mioveniul, decisiv, sau, mă rog, aproape decisiv, pentru promovare.

Iar Petrolul a făcut o primă repriză perfectă, cea mai bună pe care eu am văzut-o în ultimii mulţi ani. 3-0 după primele 45 de minute, iar victoria nu  mai putea fi pusă la îndoială. Mărturisesc faptul că am rămas din nou surprins de unitatea publicului. Un public extraordinar şi nu spun asta că Petrolul e echipa mea de suflet. Doar în Giuleşti am mai văzut aşa ceva în România!

În singura tribună de la Strejnic, unde am avut şansa să stau, măcar atât (!), am revăzut figuri care mi-au amintit de vremurile când asistam la meciurile Petrolului pe “Petrolul”, dar şi mulţi dintre lingăii lui tandemului Luca – Bercea, cei care împreună cu aceştia, cu jurnaliştii de casă, ar trebui să fie judecaţi pentru genocid împotriva petroliştilor. Oamenii, ăia cu pixul, cameleonic vorbind, au înţeles cum merg lucrurile şi s-au dat cu cei care-s acum la putere la Petrolul. Măcar, şi din acest motiv, eu unul mă simt mândru de faptul că niciodată  nu mi-am schimbat coloratura.

N-am înţeles de ce Vivi Răchită, managerul general, nu l-a băgat în teren pe Cristi Vlad, căpitanul echipei, deşi numele şeptarului petrolist a fost cel mai scandat azi la prânz la Strejnic? Poate îmi dă cineva un răspuns. Până atunci fac o speculaţie. Cunoscându-i foarte bine pe amândoi, tare îmi e teamă că managerul general a urcat într-atât de mult pe culmile succesului, încât a uitat de unde a plecat.

One thought on “Ole, ole, mulţumim Petrolule!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *