Opel Ampera, o maşină de ministru. De ministru al mediului!

opel_ampera_02
Opel România și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice sărbătoresc de Ziua Mediului și prezența unei noutăți în parcul auto al instituției. Modelul electric cu autonomie extinsă Opel Ampera este oferit spre exploatarea Ministrului pentru a demonstra calitățile unice aduse în piață de tehnologia încorporată de brandul german.

Modelul Opel nu este prima propunere de automobil cu propulsie alternativă în folosința ministerului, Ampera fiind unul dintre automobilele ecologice puse la dispoziția instituției de-a lungul timpului de către diverșii producători.

Avantajul tehnic adus de Opel este însă posibilitatea de a încărca Ampera de la orice priza casnică, utilizatorii folosind de obicei o sursa de alimentare acasa sau la birou. În acest fel, perioada în care mașina nu este utilizată este folosită pentru a reîncărca bateria fără a depinde de o infrastructură dedicată.

Modelul Opel este dezvoltat pentru a fi exploatat preponderent spațiul urban, studiile indicând o folosință medie de 60 km/zi realizați de un utilizator. Totuși, pentru că este proiectat spre a funcționa ca orice model convențional, Ampera soluționează și problema limitării resurselor bateriei: pentru drumurile lungi, ce nu permit oprirea pentru a reîncărca bateria, modelul Opel apelează la un generator aflat la bord pentru a furniza energia necesară deplasării.

Toate aceste elemente fac din Ampera un produs unic. Niciun alt model electric european nu poate transporta patru persoane până la 80 de kilometri pur electric şi în jur de 500 de kilometri datorită sistemului de autonomie extinsă, fără să fie necesară oprirea pentru realimentare.

Aceste avantaje au fost constatate și de Ministrul Mediului, Attila Korodi.

“Este o propunere fără compromis pentru pasionații automobilului, cu reale beneficii în ceea ce privește mediul și nu pot să nu remarc ca înauntru este liniște”, consideră ministrul.

În România, Ampera este disponibil acum la doar 39.900 euro cu TVA.

Aprecierea modelului Opel este probat constant. La finalul anului trecut, “Mașina Anului în Europa 2012” a determinat 13.000 de cititori ai revistelor Auto Bild şi Auto Test să aleagă Ampera înaintea a 15 competitori drept “cel mai bun concept general” dintre modelele “first evergreens”. În 2010, revoluţionarul Opel Ampera câştiga nou introdusul titlu de “eCar Award”, în calitate de “Inovaţia anului”, iar în 2011, produsul de serie a fost votat “eCar of the Year”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *