Pelicula ”Closer to the moon” și trupa byron deschid Festivalul de Film Istoric Râșnov 2014

Poster FFi
Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Istoric Râșnov, ce se va desfășura între 1 și 10 august 2014, va fi deschisă de cea mai recentă producție a regizorului Nae Caranfil, “Closer to the moon”, și de concertul trupei de rock alternativ byron.

Programul complet al festivalului va cuprinde peste 40 de filme documentare și de ficțiune, concerte și evenimente speciale, cărora li se vor adăuga dezbateri legate de temele festivalului – “Marele Război”, “Anul 1989” și “Los Angeles 1984”.

Printre producțiile ce vor fi proiectate la Festivalul de Film Istoric se numără documentarele “Ultima redută”, regizat de Nicholas Dimăncescu, “În spatele cortinei” de Bogdan Mustață și “Premier Noël dans les tranchées”, în regia lui Michael Gaumnitz, „Une promesse”, cel mai recent film al regizorului francez Patrice Leconte, excepționalul “La grande illusion” a lui Jean Renoir, drama “La France” semnată de Serge Bozon, “Die Männer der Emden”, regizat de Berengar Pfahl și “Walesa: Man of Hope”, în regia lui Andrzej Wajda.

A doua zi de festival va aduce la Râșnov fanfara Armatei Libaneze, a cărei prestație artistică va fi asezonată cu preparate tradiționale, urmată pe 3 august de un recital Ozana Barabancea (voce) și Puiu Pascu (pian). Un eveniment special din cadrul ediției din acest an este proiecția filmului mut “Tabu” (în regia lui Friederich Wilhelm Murnau) cu sound-design live.

Pe data de 8 august, Cetatea Râșnov va găzdui concertul lui Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, iar pe 9 august va fi rândul trupei Celelalte Cuvinte. Festivalul va fi închis de trupa britanică The Flamenco Thief și de Junetrip din Cluj.

Ediția 2014 va celebra împlinirea a 100 de ani de la declanșarea Primului Război Mondial, 25 de ani de la Revoluția din 1989 și 30 de ani de la Olimpiada de la Los Angeles din 1984, care va fi marcată prin prezența mai multor sportivi români de marcă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *