Pensiunea “Carul din Stele”, un loc rupt din stele

Carul-din-stele 3 Carul-din-Stele 1

De câte ori n-am trecut prin Beharca, pe drumul dintre Craiova şi Filiaşi fără să observ. Dar, ce, am fost singurul? Măcar asta mă încălzeşte! Că nu am fost singurul. Şi de câte ori n-am căutat pe ruta cu pricina un loc unde să pot mânca o ciorbă, o mâncare, ceva, un loc unde să uit de tot şi de toate atunci mă aşez la masă.

Cineva, nu mai ştiu exact cine, mi-a povestit acum  ceva timp de Pensiunea “Carul din Stele” de la Beharca. Mi-a prezentat-o în culori pastelate şi cu un entuziasm care, sincer, m-a făcut să cred că respectivul bagă în ele! Apoi, prietenul Cipic a vizitat locaţia şi mi-a zis: “Tati, e tare, trebuie să mergi acolo”!

Şi am mers. Cu Cipic, în vară, în timpul Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia. Nu eram entuziasmat, pentru că îmi ziceam: “Ce poate fi aşa tare la o pensiune aflată pe drumul Craiova – Filiaşi?!”.

Ajuns acolo, la Beharca, pe drumul dintre Craiova şi Filiaşi, am avut însă parte de o surpriză. Una plăcută! Şi mare!

Mulţi încearcă să-şi adapteze afacerile la relieful şi la condiţiile cu care Dumnezeu i-a binecuvântat. Asta se întâmplă … nu ştiu … la Moeciu, la Cheia, ca să dau doar două exemple la-ndemână.

Ei bine, oamenii ăştia care administrează Pensiunea “Carul din Stele” de la Beharca nu au fost răsfăţaţi de soartă ca cei de la Moeciu ori Cheia, unde natura în ansamblul ei joacă un rol decisiv, fireşte, unul pozitiv.

“Carul din Stele”! Şi la numele Pensiunii cred că s-a muncit pe brânci, dar la construcţia şi, mai ales, la întreţinerea ei.

Când i-am trecut pragul, jur, am rămas cu gura căscată. Mi-am amintit de dăţile în care treceam în viteză pe lângă acest loc, fără să-l văd, uneori chinuit de foame sau de oboseală, dar preferând starea asta decât să mă opresc undeva unde aş fi simţit imediat că nu sunt decât un simplu client, o victimă în lanţul trofic al economiei de piaţă!

Restaurantul, terasa, pensiunea însăşi, sunt extrem de primitoare. Am uitat să vă spun, “Carul din Stele” are şi piscină. Şi nu una la mişto! Intrat pe uşa pensiunii, laşi în spate tot. Nici nu zici că eşti undeva pe “E 70”, undeva în Oltenia, pe drumul spre Severin.

Carul-din-stele 5 Carul-din-stele 6

Cazarea e impecabilă. Bucătăria?! Dacă parcurgi meniul îţi e greu să alegi. Am fost în restaurante unde nu aveau nici un sfert din preparatele trecute în meniu. La “Carul din Stele” găseşti în meniu inclusiv “viţel la proţap”!

Cele mai multe din specialităţile tradiţionale româneşti sunt făcute ca la mama acasă! Plus altele, de care eu unul uitasem că mai există, că le mai face cineva.

Preţurile sunt mai mult decât onorabile, servirea ca la carte, atmosfera prietenoasă, muzica … românească.

Sunt multe de spus despre “Carul din Stele”. Oamenii ăştia au site, au pagină de “feisbuc”, aşa că pot fi vizualizaţi neţinând cont de părerile mele.

Mai zăbovesc însă puţin, pentru a spune două vorbe despre meniurile de Crăciun şi de Revelion de la Pensiunea “Carul din Stele“. Dar mai bine nu spun nimic! Le găsiţi aici, în acest material, sau pe site-ul Pensiunii “Carul din Stele”. Nu e nicio greşeală, nici în privinţa meniului, nici a preţului! E chiar pe bune!

Carul-din-stele 7 Carul-din-Stele 8

PS: uitam ceva important! Oamenii de la “Carul din Stele” gătesc doar cu materie primă proprie! Totul e al lor! Şi ce “slană” am mâncat acolo, pentru că oamenii de la “Carul din Stele” au chiar şi carmangeria lor! Ardelenii ar fi invidioşi pe oltenii de la Beharca!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *