Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță! Ediția a II-a! Valeriu Tomescu: „O inițiativă superbă”

Valeriu Tomescu este „noutatea” Conferinței Internaționale „Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță” din acest an, eveniment organizat de Sport Suport. În lumea sportului, Valeriu Tomescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Expert în fiziologia efortului, Valeriu Tomescu are un CV impresionant. Printre reperele CV-ului său, cele mai importante borne le reprezintă cei opt ani de muncă în cadrul lotului național de atletism al României – perioadă în care „a adunat” cinci medalii la Campionatele Mondiale și un „aur” Olimpic – , un an petrecut la University of Louisiana at Lafayette și alți doi la lotul olimpic de atletism al Chinei.

conferinta

Din 2014, profesorul Valeriu Tomescu colaborează cu Federația Română de Canotaj, de doi ani cu COSR, iar de anul trecut cu Federația Română de Schi și Biatlon. „Exclusiv pe zona de evaluare și monitorizare a sportivilor olimpici”, ține să precizeze profesorul Tomescu, cel care salută inițiativa Sport Suport, aceea de organizare a unei Conferințe Internaționale având ca temă „Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță”.

tomescu 1    tomescu 2

„Vreau să spun că e o inițiativă superbă, în primul rând pentru că vine din zona privată. Iar invitații fac parte din categoria <<Ori ești bun, ori nu ai ce căuat la un asemenea eveniment>>! Am primit invitația cu mare bucurie. Am văzut pe înregistrări conferința de anul trecut. Repet, inițiativa e una foarte bună, pentru că nu e o chestie impusă”, spune Valeriu Tomescu.

conferinta

Cursul pe care îl va susține Valeriu Tomescu va fi, cu siguranță, printre cele mai interesante lecții pe care cei care s-au înscris la Conferința Internațională „Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță” le vor urmări. „Nu e niciun secret în privința prezentării mele la Conferința de sâmbătă, 8 iulie. Așa cum o spune și titlul conferinței, mă interesează să ajut lumea să înțeleagă importanța evaluărilor specifice în efortul fizic. Voi veni cu exemple clare, cu lucruri aplicate. Trebuie să înețelegem cu toții că protocolul de testare al sportivilor e vital. Asta dacă vrem să antrenăm corect, nu după ureche. Aș vrea să văd la aceste cursuri oameni interesați, dar mai ales onești cu meseria lor, care să iasă din zona de confort”, a mai afirmat Valeriu Tomescu.

Cu siguranță, cursul pe care profesorul Valeriu Tomescu îl va susține sâmbătă, 8 iulie, în cadrul Conferinței Internaționale „Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță”, va fi de mare ajutor pentru cei care și-au anuțat prezența la evenimentul organizat de Sport Suport.

conferinta 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *