Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță! Ediția a II-a!

– Tati, am un proiect frumos! Am nevoie și de ajutorul tău! Te bagi?!, îmi spunea, în urmă cu mai bine de un an, prietenul Bogdan Voina.
Am ciulit urechile și l-am ascultat atent pe Bogdan, care a început să turuie despre ceva ce nu mai fusese făcut vreodată în România.

Chiar dacă nu mi-ar fi plăcut ideea, tot l-aș fi ajutat pe Bogdan. În primul rând pentru că e prietenul meu, iar în al doilea rând pentru că rar mi-a fost dat să întâlnesc în viața asta un om atât de îndrăgostit de sport. Până la urmă, ideea lui Bogdan Voina a izvorât tocmai din această pasiune extremă pentru sport.

Conferința Internațională „Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță”, acesta a fost în cele din urmă numele proietului despre care îmi tot povestea Bogdan. Suna frumos, dar organizarea unei teme de acest gen implica mult mai mult decât o idee, o tonă de entuziasm și aportul celor apropiați.

conferinta 2

Ceea ce a urmat, însă, a întrecut orice așteptări. Nu o spun din complezență. Aproape o sută de oameni au fost prezenți în sală, evenimentul s-a ținut la Rin Grand Hotel, cel aflat lângă târgul Autovit, la cursurile ținute de patru oameni la fel de pasionați de sport și de meseriile lor, ca și Bogdan, ca și mine. Frank Kuhn – preparatorul fizic al echipei naționale masculine de baschet a Franței și, ulterior, al echipei feminine de handbal Rostov Don, Adrian Vasile – preparatorul fizic al echipei feminine de handbal CSM București, Cristian Mărgărit – unul dintre cei mai buni nutriționiști din România și Marcel Profirescu – specialist în recuperare medicală în sportul de performanță, au fost cei care au vorbit anul trecut la prima Conferință Internațională ce va avea ca subiect „Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță”! Primii doi, Frank și Adrian adică, au susținut și cursuri practice, tot în zonă, la Centrul Sportiv Apollo.

conferinta 3

Am fost amfitrion la acel eveniment și, mărturisesc, am avut emoții cât Casa Scânteii. Așa am mereu, fie vorba între noi! Mă uitam la sala plină de sportivi, foști sportivi, tehnicieni, din toate sporturile. Mai puțin din fotbal, am impresia.

De mai bine de două luni, Bogdan Voina și colaboratorii săi de la Sport Suport muncesc la organizarea celei de-a doua ediții a Conferinței Internaționale „Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță”! Firește, Bogdan m-a întrebat iarăși: „Te bagi?!”. Cum să-l las?!
Așa că, în 8 iulie 2017, adică peste mai puțin de o lună, de data asta mult mai central, la Grand Hotel Continental, „conferențiarii” vor vorbi despre Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță!

conferinta 4

La ediția din acest an, vor lua cuvântul:
Adrian Vasile – Antrenor secund și preparator fizic al echipei feminine de handbal CSM Bucuresti, campioana Europei în 2016.
Frank Kuhn – Preparator fizic al naționalei masculine de baschet a Franței și al echipei feminine de handbal Rostov Don.
Marcel Profirescu – Specialist în biomecanică și kinetologie. Experiență de 12 ani în domeniul recuperării medicale a sportivilor.
Valeriu Tomescu – Singurul antrenor care a adus României un aur olimpic în proba de maraton (Beijing 2008).
Olivier Rieg – Preparator fizic al Federației Române de Rugby. Colaborator al CERS, Centrul European de Recuperare a Sportivilor din Capbreton, Franța.

Am fost trecut pe afiș, tati, alături de cei amintiți, plus Bogdan Voina. Onorabil!

Pentru amănunte despre Conferința Internațională „Pregătirea Fizică în Sportul de Performanță” vă invit pe www.facebook.com/SportSuport/.

PS: Mi-ar plăcea să văd în sală și reprezentanți ai echipelor de fotbal din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *