Prima zăpadă! Ba, nu! E a doua!

Am tot scris la Jurnalul meu de cățel, dar tati Adi nu m-a lăsat să mai postez. A zis că trebuie să scriem o carte cu toate poveștile mele și că dacă am posta tot ce scriem, ea, cartea, n-ar mai fi interesantă. De data asta însă nu mă pot abține să nu public!
A nins la noi în cartier! Azi noapte, am dormit în casă. Acolo îmi place cel mai mult să dorm, deși afară am o căsuță la care tati Adi și unchiul Bogdan au lucrat chiar și ieri. Au mai aranjat-o, au mai șmecherit-o! De la ei am auzit că va ninge. Și a nins!

laika-3  laika-2

Tati Adi spune că nu e prima zăpadă pe care o trăiesc. Cică și anul trecut m-am jucat în zăpadă, dar sincer nu îmi amintesc. Eram prea mică. Am văzut câteva poze de atunci, plus un filmuleț. Doamne, cât de mică eram!
Azi dimineață, pe la 7.00, tati Adi m-a trezit spunându-mi: „Lăikuț, să vezi ce e afară”.
Mi-a deschis ușa. Un aer rece m-a lovit direct în bot, iar curtea părea ireală. Era albă! Toată! N-am vrut să ies. Mintea mea de cățel nu procesa. Ce să fie?! Am pășit cu grijă, așa, ca pe gheață. De gheață știu, că am tot experimentat-o prin Parcul Carol în ultima vreme. Am văzut și lacul înghețat. Aș fi dat o raită pe el, dar tati Adi nu m-a lăsat. A zis că dacă se sparge gheața mă ia dracu’!

laika-1

Cât de frumos e afară! E iarnă, asta știam, și, în plus, e zăpadă! Știu, oamenii, unii dintre ei, nu iubesc iarna. Și nici zăpada. Tati Adi înjură neîncetat de la începutul iernii. Îmi vorbește despre disconfort, despre facturi, despre multe. Sincer, nici eu nu ador frigul, deși m-am născut afară, la curte, și trăiesc afară. Dar zăpada e altceva. De o oră alerg prin zăpadă! Tati Adi m-a scos și pe stradă! Am dat o fugă la prietenul Hugo, care locuiește la două case de noi. Hugo e un Akita. Când l-am cunoscut era mai mic decât mine, ca înălțime mă refer. Acum e de două ori mai mare decât mine și nu are nici măcar un an! Cred că Hugo e îndrăgostit de mine, pentru că de câte ori mă duc la gardul lui mă linge pe nas! Îmi place Hugo! Cred că și eu sunt puțin îndrăgostită de el. Dar doar puțin!

Să știți că am mâncat zăpadă! Am vrut să știu cum e la gust! Nu e rea!
E frumos afară! E la fel de frumos ca vara, atunci când mergem în parc, iar tati Adi îmi dă voie să mă scald. Gata, mi-au înghețat picioarele. Fug în căsuța mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *