Promisiunea dinamoviştilor

Aşteptarea, însă, a luat sfârşit. Borcea, Turcu şi ceilalţi mahări de la fosta echipă a Miliţiei fac promisiuni. Iar atunci când Borcea şi Turcu promit ceva, se ştie, chiar se ţin de cuvânt.

La finalul meciului cu NEC Nijmegen, gâtuiţi de emoţie şi cu conştiinţa încărcată de balastul ratării calificării în grupele Cupei UEFA, fotbaliştii de la Dinamo făceau o promisiune: „Ne vom revanşa şi vom lua titlul“. Afirmaţia părea mai degrabă o mică diversiune a „câinilor“, obligatorie pentru a se putea pleca în siguranţă spre casă cu autoturismele din dotare. Privind însă clasamentul Ligii I, mai mincinos ca niciodată în partea sa superioară, oricine îşi poate da lesne seama că dinamoviştii chiar nu au glumit atunci când şi-au pus în gând ca anul viitor să joace în grupele Ligii Campionilor fără examen de admitere, după modelul CFR Cluj.

„Roş-albii“ sunt ca nişte copii de bani gata, cărora mirajul facultăţii le-a luat minţile, iar şcoala generală şi liceul le produc greaţă. După o grămadă de campanii ratate şi contraperformanţe greu de egalat, ca nişte părinţi grijulii, oficialii de lângă Spitalul de Urgenţă sunt hotărâţi să-şi vadă copiii la şcoli înalte şi îşi dreg în acelaşi timp glasurile pentru a cânta aria care l-a isterizat în ultimii trei ani pe prietenul Gigi Becali. „Nu contează că echipa nu joacă nimic. Important e ca, la finalul campionatului, să rămânem în frunte“, îşi spun şefii din Ştefan cel Mare, care fac calcule şi analizează actuala situaţie. Niciodată până acum, acţionarii de la Dinamo nu au vorbit atât de serios despre grupele Ligii Campionilor. Nici măcar după egalul din prima manşă a turului preliminar de anul trecut de la Roma, cu Lazio.

Fără stresul Cupei UEFA şi privind la zbaterea rivalelor Steaua şi CFR Cluj pe mai multe fronturi, Dinamo poate lua în această toamnă avansul de care are nevoie ca la vară să ia titlul. Tot după modelul patentat de CFR Cluj. Iar de la înălţimea Ligii, dinamoviştii le vor face cu mâna elfilor suedezi şi neica nimenilor de la Nijmegen.

> Editorial aparut in editia de duminica, 12 octombrie 2008, a cotidianului Evenimentul zilei”

One thought on “Promisiunea dinamoviştilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *