Puzzle Rooms

puzzle rooms 2

Îşi mai aminteşte careva de “Fort Boyard”? E vorba despre o emisiune-concurs, difuzată acum mulţi ani şi la noi, o producţie realizată în fortăreața cu acelaşi nume,  “Fort Boyard”, situată între insulele Aix și Oléron, în strâmtoarea Pertuis d’Antioche, pe coasta vestică a Franței.

Cică încă se mai ţine. Emisiunea-concurs angajează în luptă mai multe echipe, ai căror membri sunt nevoiţi să-şi pună la lucrul atât muşchii, cât şi mai ales mintea! Să dezlege mistere şi să treacă cu bine peste fel de fel de probe.

Sunt convins că mulţi îşi amintesc de “Fort Boyard”.

Eu mi-am reamintit pentru prima oară după mulţi ani de “Fort Boyard” acum câteva luni, când am vizitat în premieră “Puzzle Rooms” din Bucureşti.

“Fort Boyard” şi “Puzzle Rooms” au în comun misterul! Şi atât, dar suficient ca cele două producţii să stârnească interesul.

Dacă “Fort Boyard” e deja un super-brand şi o afacere de milioane de euro, “Puzzle Rooms” e o chestie micuţă, născută din ambiţia unor oameni tineri, care cred în proiectul lor. Şi nu e uşor să crezi.

Locaţia e pe strada “Grigore Cobălcescu”, la numărul 36, într-o casă veche, în apropiere de Parcul Cişmigiu.

Am ajuns prima oară la invitaţia amicului Dan Bâră, unul dintre cei care s-au implicat în acest proiect. Dan e un fost jurnalist, care n-a mai avut loc însă în peisajul presei din România, pentru că presa din România nu are nevoie de oameni buni.

Dan îmi vorbise despre “Puzzle Rooms”, dar până să ajung la locul faptei nu îmi dădeam seama cu ce se mănâncă şmecheria.

Am rămas surprins şi, repet, gândul m-a dus la “Fort Boyard”.

Am promis că voi reveni cu fetele, ceea ce am şi făcut! Prima experienţă a fost extraordinară. N-am scăpat de gura fetelor până nu le-am făgăduit că ne vom întoarce.

puzzle 2

Iar azi, de ziua lor, fetele mele au primit cadou un nou joc la “Puzzle Rooms”! După “Egipt”, acum câteva luni, azi am rezolvat în timp misterul din “Camera 13”! Şi, jur, n-a fost floare la ureche.

Tati, n-o mai lungesc. Vă spun doar atât: dacă vreţi să evadaţi preţ de o oră cel puţin din lumea asta nebună în care ne învârtim, mergeţi la “Puzzle Rooms”! Cu copil, cu purcel, cu soacră, cu tot!

N-o să vă pară rău.

PS: Poate aţi văzut, dar, de mai bine de o lună, “Puzzle Rooms” îmi e partener pe blog! Alături de “Pensiunea Carul din Stele” – de la Beharca şi de Sport Suport. Pentru că merită!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *