Rajindraparsad Seechurn, un băiat!

Rajindraparsad Seechurn
Avem prima finalistă de la Cupa Africii pe Naţiuni la fotbal ediţia 2015. Aceasta e Coasta de Fildeş, care aseară a învins fără probleme, scor 3-1, DR Congo, echipa lui Bokila.

Diseară, aproape de miezul nopţii, vom afla şi numele celei de-a doua echipe care se va bate duminică la Bata pentru titlul de campioană a Africii la jocul ăsta care ne mănâncă ziele.

Guinea Ecuatorială – Ghana, ora 21.00, LIVE, pe Eurosport. Aceasta e semifinala a doua.

Am onoarea s-o comentez!

Glumeam zilele trecute pe seama naţionalei ţării gazdă, Guinea Ecuatorială, naţiunea care şi-a asumat răspunderea găzduirii acestei competiţii într-un an în care “ebola”, boala aia de laborator, îşi face de cap prin Africa. Păi, unde pana mea să experimenteze şi oamenii din industria farmaceutică, dacă nu în Africa?!

Glumeam spunând că sunt fan Guinea Ecuatorială, echipă cărată în spate de fluieraşi până în penultimul act al competiţiei.

Glumeam pentru că Rajindraparsad Seechurn, băiatul ăla din Mauriţius, de meserie, printre altele, arbitru de fotbal, a făcut praf meciul Guinea Ecuatorială -Tunisia, amintindu-mi de copilărie, de adolescenţă, adică de vremurile alea în care fluieraşii din România făceau cam acelaşi lucru.

Adică furau şi răspundeau la comenzi. Obiceiul n-a fost niciodată abandonat, la noi vorbesc, ci perfecţionat, adaptat la vremuri.

Şi aşa mi-am amintit de câteva meciuri ce-mi vor rămâne pururea în amintire, iar aici voi aminti doar de câteva dintre partidele în care a jucat echipa mea de suflet, Petrolul. Nu de alta, dar altfel ar trebui să scriu până mâine.

Petrolul – Viitorul Scorniceşti, Autobuzul – Petrolul, Petrolul – Victoria Bucureşti (la meciul ăsta am şi plâns de necaz!), Rapid – Petrolul, meciuri jucate înainte de 1989.

Rajindraparsad Seechurn ăsta a luat între timp şase luni de suspendare. Îl doare la bască, sunt convins. Sau poate nu îl doare, el nefiind altceva decât un om sacrificat pentru “idealurile nobile” ale altora.

N-am să înţeleg de ce fotbalul nu urmează exemplul rugby-ului, sport în care arbitrajul video nu doar că rezolvă nişte situaţii greu de judecat live, dar aduce şi suspans, şi, până la urmă, dreptate.

Interesele sunt prea mari în fotbal, indiferent la ce nivel se joacă. Dar, noi, românii, suntem obişnuiţi cu chestii d-astea!

FOTO: www.dailymail.co.uk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *