Marea mahmureală

E ora 1.26! Chiar mă întrebam acum un sfert de oră, citez: “cine pana mea mai scrie pe site la Evz acum, la ora asta?”. Doar eu, bine-nţeles. Gata, am terminat. Am ţinut meciul. Cum, care meci? Ăla de pe “ArenA”. Ăla în care olandezii ne-au arătat de fapt unde suntem, dacă asta mai era nevoie. Am băgat nişte reacţii şi gata…
Beau un vin de ţară dintr-o sticlă de 2,5 litri, care a supravieţuit unei zbor de la etajul trei! Cipic, după meci… Cum, care meci? Meciul ăla de pe “ArenA”. Eram în parcare, iar Cipic m-a întrebat, de la fereastra bucătăriei, dacă nu vreau să beau un vin de ţară când voi ajunge acasă. “Că ai muncit destul”, a motivat el. Şi ca să nu să obosească să mai coboare, l-a aruncat de la etajul trei! “Vezi că e sub Volvo ăla”, mi-a indicat Cipic locul aterizării. Cum naiba a rezistat pet-ul ăsta?

Mă uit pe străzi şi îmi dau seama cât de mult le pasă edililor de noi. Intersecţii inundate, trotuare pline de zăpadă măcinată… Norocul nostru e că iarna, gata, a plecat. A mai vrut să ne arate cine e, d-aia ne-a băgat în cod portocaliu.
Las că vine vara şi am dat de dracul. Secetă, caniculă.
De mult n-am mai văzut atâţia oameni plângându-se de frig, de iarnă. Prieteni, colegi, necunoscuţi. Toţi se plâng de iarna asta, care, fie vorba între noi, a fost fată bună! Autorităţile au avut grijă ca, virgulă, caloriferele să duduie. De ce ne-am plânge? Doar, aşa, că am învăţat să ne plângem? Păi la vară cine ne dă aer condiţionat?

Am auzit că ciutacu a plecat de la un mogul şi s-a dus la altul. Ca fotbaliştii. Sau mai degrabă ca antrenorii sau conducătorii din Divizia A. Aşa e şi între jurnalişti. Într-o presă de căcat nici nu poate fi altfel. Mai ştiu eu pe unul care l-a înjurat non-stop pe Patriciu, iar când mogulul i-a dat 10.000 de euro pe lună a lăsat Evz-ul şi s-a dus să-i pupe mâna. Doamne câtă reclamă i s-a făcut lui ciutacu ăsta în ultimele 24 de ore. Dacă ar trebui să o plătească, jur, n-ar avea bani. Iar omul nu e sărac. Era să uit. A mai apărut o domniţă azi, de la televiziunea unde s-a dus ciutacu. L-a făcut pe noul ei coleg cu ou şi cu oţet. L-a mucificat! De asta nu auzisem, dar azi duduia a fost pe toate site-urile. Incluisv la noi…

Gata mă duc să-mi mai pun un şpriţ. Apoi mă aşez în pat şi mă uit la “Marea Mahmureală 2”. A început de ceva vreme pe HBO. E mai tare prima parte.

Părerea mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *