S-a intors lumea cu curu-n sus

Unirea Urziceni e campioana!

Vorba lui Toma Caragiu: Dracu’ sa ma ia daca inteleg ceva! Divizia A a nascut cea mai ciudata campioana din istorie. S-a intors lumea cu curu-n sus. Victoria Unirii Urziceni intrece orice alta surpriza din istoria fotbalului romanesc. Nu imi aduc aminte de alta, nici macar asemanatoare. Si, slava Domnului, am vazut si am auzit povestindu-se multe despre fotbal. Vorbeam acum citeva zile despre strategia lui Dan Petrescu, omul care a facut din formatia ialomiteana ceea ce este ea astazi, adica cea mai buna echipa din Romania. Ne place sau nu, Unirea Urziceni e campioana Romaniei, asa cum anul trecut era CFR Cluj. Si tot surprinzator. Dar parca la CFR era altceva. O armata de stranieri, cu o valoare  de grup usor peste media campionatului, cu un antrenor priceput la multe si cu un patron ai carui bani s-au dus unde a fost nevoie. Si daca la CFR mai existau si una-doua vedete, la Urziceni … pauza. Spuneti-mi unul si-l maninc! Victoria Unirii e victoria grupului. Sunt convins ca nici unul dintre elevii lui Dan Petrescu nu va face treaba in alta parte. Ca doar vorba aia au fost, nu s-au nascut la Urziceni in ultimii trei ani. Ce mare fotbalist e Arlauskis, ori Bordeanu, Onofras sau Galamaz. Sa fim seriosi.

E greu sa faci o analiza a actualului sezon, dar promit sa ma straduiesc zilele urmatoare. E greu pentru ca Steaua e la cel mai prost sezon al sau din ultimii 62 de ani, Dinamo, desi a avut titlul in buzunar, a aratat in multe meciuri ca o echipa de mijlocul clasamentului, iar fara ajutor n-ar fi prins nici macar Cupa UEFA, CFR si-a aratat limitele de vadana incapabila sa mearga doua duminici la rind la biserica fara sa pacatuiasca, iar Craiova, Rapid si Vaslui au platit tribut infatuarii. Am lasat Timisoara la urma. O Timisoara croita dupa chipul si asemanarea acestui trist personaj care este marian iancu, mai trist chiar si decit ziaristii care il baga in direct la TV ore in sir si ii acorda spatii nemeritate la radio si prin ziare. Cu cele 6 puncte pe care nu le va mai vedea vreodata, Timisoara ar fi putut fi acolo, sus, in locul Unirii. Si toata lumea ar fi laudat strategia lui iancu. Va mai amintiti ce spunea iancu despre Balint, la instalare. Ceea ce spunea si Porumboiu la venirea lui Viorel Moldovan: “Cel mai antrenor pe care l-am avut vreodata”.

PS: Multumim gsp tv, antena 1, lpf, frf, rcs si tuturor celor care au transformat aceasta editie de campionat intr-un fiasco din punct de vedere mediatic. O bataie de joc ca pe vremea lui nea Nicu. Multumim, halal sa va fie, “domnilor”. Nici nu va salut!

One thought on “S-a intors lumea cu curu-n sus

  1. Eu zic ca Urziceni a castigat pe merit si ca acest titlu repara un pic imaginea sifonata serios a fotbalului romanesc.Poate ca odata cu aceasta victorie se vor gasi si alte personaje aflate la conducere sa traga cateva concluzii pozitive si sa paseasca usor,usor pe drumul cel bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *