Singurul loc din lume în care se pariază pe meciuri în reluare

u-dinamo
Seară de filozofie la Pam Pam, cârciuma noastră cea de toate zilele aflată la graniţa dintre Mexic şi Civilizaţie (care o fi aia?!). E vineri. Tocmai ce m-am întors de la Eurosport, unde am admirat LIVE viitorul fotbalului german.

Cum campionatele sunt întrerupte pentru preliminariile Campionatului European, pariorii din cartier şomează. Banii pentru pariuri sunt investiţi în bere, în mici, în câte un şpriţ.

La Pam Pam se discută, printre altele, despre circumstanţele în care Adolf  Hitler a preluat puterea în Germania. Asta ca să nu ne îndepărtăm prea tare de meciul Germania – Irlanda, scor 2-0, la Under 21, comentat de subsemnatul la postul mai sus amintit!

Îl lăsăm baltă pe Hitler şi discutăm despre religie. După discuţii contradictorii, câţiva dintre noi ajungem la concluzia că religia e cea mai mare escrocherie din istoria omenirii. Avem şi argumente, care, însă, nu îi conving pe toţi cei de faţă.

Dănuţ, unicul ospătar din tură de la Pam Pam, pe care eu l-am poreclit “Pufosul”, se plictiseşte să butoneze telecomanda şi lasă televizorul pe “Look TV”, postul ăla pe care se transmit mizeriile din Liga I.

Ne continuăm divagaţiile pe diverse teme. La “Look” începe meciul “U” Cluj – Dinamo, de acum câteva etape.

La o masă alăturată, trei muncitori necunoscuţi, aterizaţi întâmplător în curtea cenaclului numit “Pam Pam”, beau bere. Pentru că sunt cuminţi şi îşi văd de treaba lor, nimeni nu are vreo obiecţie. Se bucură ca nişte copii când văd că începe meciul.

“Intruşii” se întorc cu faţa la televizor şi încep să discute pe marginea meciului. Unul e dinamovist, altul e stelist. Unul e doar chibiţ! Stelistul, aşa cum e firesc, prognozează victoria lui “U”. Dinamovistul se apără: “Stoican e antrenor. O să batem azi”!

Neatenţi la amănuntele discuţiilor celor trei, nu realizăm că oamenii habar n-au că meciul e înregistrat şi că s-a jucat de ceva vreme. Eu unul, am crezut că se prostesc. Aşa că am început miştoul nostru pe seama meciului, independent de dialogurile de la masa alăturată.

“Eu zic că Dinamo marchează prima. Şi nu oricum, ci din penalty”, spune cu voce tare amicul Sorin Breazu, dinamovist cu pedigree. Hop şi golul. Şi nu oricum, ci din penalty!!! Muncitorii rămân cu gura căscată.

“Băi, nene, dar te pricepi”, zice dinamovistul, după care devine curajos: “Acum, cu om în plus, cred că batem”.

“E greu meciul. Tare îmi e că egalează Clujul”, se tânguieşte Sorin. Normal, conform casetei tehnice de acum câteva săptămâni, “U” Cluj egalează, deşi era în zece oameni! “Nu se poate! Matale nu joci la pariuri? Că eşti bun tare”, zice de această dată muncitorul-stelist.

Sorin se umflă în pene şi le dă lovitura de graţie: “Vă dau şi scorul corect: 3-2 pentru Dinamo. Vă băgaţi? Pe o bere”. Cei trec tac mâlc. Revin la berile şi la dialogurile lor şi privesc în continuare la televizor.

Noi ne vedem de ale noastre. Meciul s-a terminat: 3-2 pentru Dinamo! Muncitorii noştri îl copleşesc pe Sorinel cu fel de fel de complimente şi delicateţuri. Sunt gata chiar să-i ofere berea promisă.

Modest, Sorin deturnează discuţia spre meci şi laudă jocul lui Dinamo, filozofia antrenorului Fravius Stoican şi menţionează că Dinamo e singura echipă neînvinsă din România. Din Liga I, mai precis.

Cei trei muncitori aflaţi pentru prima oară la Pam Pam, să sperăm că şi pentru ultima, îşi termină berile şi pornesc pe drumul lor. Vorbesc despre strălucita victorie dinamovistă de la Cluj, dar mai ales despre vizionarul de la masa alătarată, care e, citez, “un mare carcater. Nu ne-a luat nici berea”!

Pam Pam, singurul loc din lume în care se pariază pe meciuri în reluare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *