Turismul românesc

Elena Udrea ne-a explicat în această seară, tuturor românilor, cât de bine stăm cu turismul. “Cravaşată” de Radu Moraru, realizatorul emisiunii, Madam Udrea a bătut câmpii non stop, disculpându-se, scuzându-se, umflându-se, lăudându-se şi motivându-şi toate acţiunile intreprinse de la numirea ei în funcţia de ministru al turismului. Am aflat că litoralul românesc a bătut anul acesta litoralul bulgăresc. O diversiune malefică, făcută pe seama românilor care, din cauza crizei, au preferat să îndure mitocănia litoralului românesc decât să meargă, pe aceiaşi bani, în locuri infinit mai civilizate. Doamna Udrea, ca de altfel mulţi români, a uitat că şi înainte de 1989 litoralul românesc era plin. Chiar şi atunci când în restaurante nu aveai de ales decât între două feluri de ciorbă şi două garnituri la un singur fel de friptură, când trebuia să dai şpagă pentru un Pepsi Cola, când ascultai Mirabela Dauer şi Angela Similea în discoteci, iar cârciumile se închideau la zece seara. Asta însemna că era bine? Nu, pur şi simplu oamenii nu aveau altă alternativă. Acelaşi lucru e şi acum, dar motivele sunt multiple.

Cu o infrastructură la nivelul evului mediu nu poţi face turism în secolul XXI. Poţi construi în România şi Disney Land şi mama lui Disney Land, că tot nu se va rezolva nimic. Atunci când faci patru ore până la Braşov şi când ai nevoie de o noapte de cazare pentru a ieşi din ţară, nu se poate vorbi despre turism. Se aruncă banii pe fereastră pe campanii publicitare în afara graniţelor, deşi, se ştie foarte bine, străinii nu mai vor să audă de România.

Într-o ţară de oameni normali, bogată şi frumoasă cum e România, ar trebui stopate toate investiţiile în turism pentru următorii zece ani. Să fie făcute mai întâi drumuri şi apoi să se discute despre turism.

Mărturisesc faptul că sunt afon în politică. Habar nu am din ce partid face doamna Udrea, care în seara asta şi-a făcut pilaf, cu eleganţă, toţi adversarii politici. Cu ajutorul ei, însă, în numai două ore, m-a pus la curent cu tot ceea ce e nou în politica românească. Aşa am aflat că PSD (ăsta parcă e partidul lui Iliescu şi al lui Geoană şi al lui Vanghelie) va plăti 12 milioane de euro unei firme de consultanţă din Statele Unite, care, cică, i-ar garanta câştigarea alegerilor. Aşa am aflat că bulgarii au pompat 11 milioane de euro în presa românească pentru a face publicitate, mai mult sau mai puţin mascată, turismului de la sud de Dunăre. M-a luat durerea de cap. Nu era o discuţie privată, una în urma căreia ai putea spune că interlocutorul a băgat în ele. Doamna Udrea e ministru în guvern, iar acuzaţiile ei sunt grave. Doamna Udrea ne-a mai infromat cum că, pardon, creditul luat de la BRD, o bagatelă de două milioane de euro, nu are nimic în comun cu relaţiile ministerului pe care îl conduce cu banca respectivă. Pură coincidenţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *