UEFA Futsal Cup. Spectacol, entuziasm şi puţină istorie

futsal 1

“MEO Arena” din Lisabona, fostul “Pavilhão Atlântico”, va găzdui în acest week-end “final-four”-ul UEFA Futsal Cup. Adică UEFA Champions League la fotbal de sală.

Am început să mă documentez pentru cele patru meciuri (semifinale şi cele două finale – mică şi mare) încă de acum câteva zile.

Mai întâi citind, ca de obicei, generalităţi. Apoi sunând diverse persoane implicate în fenomen.

Cu unii nu m-am văzut în viaţa mea, dar, cu toate acestea, mă ajută.

Pentru unii, probabil, competiţia asta, UEFA Futsal Cup, nu spune mare lucru. Pentru mine, însă, înseamnă la fel de mult ca un meci Manchester United – Manchester City ori la fel de mult ca turneul final al Campionatul Mondial feminin de fotbal Under 17 sau finala turneului de hochei pe gheaţă de la ultima Universiadă.

Pe toate le tratez la fel.

Aşa am aflat, de pildă, citind despre MFK Dina Moscova, una dintre echipele calificate în “final four”-ul UEFA Futsal Cup, că Dina e de fapt numele soţiei patronului clubului şi că MFK mai are o titulatură: Imperial Sport Club Dina Moscova.

Titulatură după care Serghei Anatolievici Kozlov, patronul de care am amintit mai devreme, a tâjit ani buni. Până şi-a dat acordul Maria Vladimirovna.

Doamna Maria Vladimirovna, care are titlul de Mare Ducesă a Rusiei, este stră-stră nepoata ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei!

Unde am ajuns!

Citind despre gazdele de la Sporting Lisabona, una dintre marile revelaţii ale actualului sezon al UEFA Futsal Cup, am aflat că portarul João Paulo Feliciano Neves Benedito e de 20 de ani la această echipă la care bunicul său a lucrat, iar tatăl său a jucat chiar!

Aşa am mai aflat că Paulo Jorge dos Santos Futre, ştiu, mulţi nu îşi mai amintesc de el (a fost locul doi la Balonul de Aur – ediţia 1987), e ambasadorul competiţiei!

De când am început colaborarea cu Eurosport cultura mea generală legată de sport şi nu numai s-a îmbogăţit enorm. Asta îmi place cel mai mult la această colaborare.

Şi nu m-a obligat nimeni, jur. Nicio persoană, la asta mă refer. M-a obligat în schimb standardul postului.

Aşa că, diseară, avem treabă. Avem futsal de cea mai bună calitate, puţină istorie şi multe poveşti.

futsalAntrenorii Marc Carmona (Barcelona) şi Nuno Dias (antrenorul lui Sporting)

Iată programul, la Eurosport, al meciurilor din “final four”-ul UEFA Futsal Cup:

AZI
23.30:
FC Barcelona – Sporting Lisabona – LIVE
MFK Dina Moscova – Kairat Almatî – înregistrat

DUMINICĂ
19.15
Finala mică – rezumat de 15 minute
19.30
Finala Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *