Un ”paria” e eroul Ungariei!


ungaria1
Ungaria a câștigat aseară surprinzător la Oslo în fața Norvegiei, scor 1-0, în prima manșă a barajului pentru accederea la turneul final al Campionatului European de fotbal de anul viitor din Franța. Ungaria e la doar un meci, returul de duminica de la Budapesta, de prezenta la un nou turneu final dupa o pauza de 30 de ani! Ultima participare a Ungariei la un turneu final a fost in 1986, la Campionatul Mondial din Mexic.

Eroul Ungariei din ultimii 30 de ani ar putea deveni astfel tanarul László Kleinheisler, cel care a marcat pe ”Ullevaal” singurul gol al meciului Norvegia – Ungaria, insa unul ce poate deveni istoric, daca maghiarii se califica la EURO 2016! Putin cunoscut inclusiv in tara sa, Kleinheisler a fost pariul neamțului Bernd Storck, cel care a preluat nationala Ungariei pe 20 iulie anul acesta!

László Kleinheisler s-a născut pe 8 aprilie 1994 la Kazincbarcika, un oraș din nordul Ungariei. Și-a făcut junioratul la Kerület și Felcsút, iar din 2010 la mult mai cunoscuta formație Videoton Székesfehérvár. Dupa doi ani, Videoton l-a cedat la Academia Puskás, unde a avut un sezon, 2012-2013, foarte bun: 27 de meciuri și 8 goluri.
Videoton l-a readus imediat, dar nu i-a acordat prea multe șanse tânărului jucător. În doi ani și jumătate petrecuți la prima echipă a celor de la Videoton, Kleinheisler a bifat 27 de meciuri și a marcat de patru ori. A făcut parte din lotul echipei care în vară a câștigat pentru a doua oară în istorie titlul în Ungaria.

Oficialii clubului din Székesfehérvár l-au uitat însă pe Kleinheisler, pe care nici măcar nu l-au invitat la banchetul care a urmat cuceririi titlului! Mai mult, jucătorul nu a primit nici măcar medalia de campion! Și, colac peste pupăză, Videoton a decis să-l împrumute pentru actualul sezon la Academia Puskás!

Când a preluat echipa națională a Ungariei, Bernd Storck i-a luat colaboratori, la sugestia fostului selecționer Pál Dárdai, pe Imre Szabics, István Sallói, József Andrusch și Tibor Nyilasi, foști internaționali maghiari. Pentru barajul contra Norvegiei, Storck l-a convins să i se alăture și pe bunul său prieten Andreas Möller, fostul mare jucător german.
Andreas Möller a fost cel care l-a remarcat pe tânărul László Kleinheisler la un meci al naționalei U21 a Ungariei. Storck  și staful său tehnic au decis să meargă pe mâna lui Kleinheisler la Oslo spunând: ”Nu avem nimic de pierdut”!

”Abia mă mai țineam pe picioare”
Iar László Kleinheisler a jucat excelent, marcând singurul gol al meciului! Imediat după golul înscris în minutul 26, László Kleinheisler s-a dus glonț la antrenorul german, pe care l-a îmbrățișat cu foc!
KleinheislerStorck320
Kleinheisler a părăsit terenul de joc în minutul 72. Era epuizat! ”Abia mă mai țineam pe picioare, dar eram fericit. Vreau să mulțumesc foarte mult echipei, dar mai ales antrenorului, care a avut încredere în mine. A fost o mare experiență. Ne-am luptat, am făcut totul pentru a câștiga”, a mai spus Kleinheisler.
ungaria bucurie laszlo
“Nu am fost surprins de performanța lui Kleinheisler. L-am văzut evoluând pentru echipa națională U21 și apoi la antrenamente. Nu-mi pasă de situația sa de la club! Performanța sa din această seară spune totul”, a comentat și antrenorul Storck.
Situația contractuală a lui Kleinheisler cu clubul Videoton a devenit de aseară foarte interesantă! Clubul care s-a descotorosit de jucător trimițându-l în ”exil” la Academia Puskás a pierdut, se pare, opțiunea de a-i prelungi contractul tânărului internațional, contract ce expiră în vara anului viitor.
De aseară, după prestația curajoasă de pe ”Ullevaal”, dar mai ales după golul ”istoric” marcat în prima manșă a barajului pentru accederea la EURO 2016, László Kleinheisler e un alt fotbalist!

foto: www.uefa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *