Unde sunt pițipoancele noastre?! Unde?!

Am făcut politică azi cât pentru ultimii 4-5 ani! Am scris despre alegerile prezidențiale din Statele Unite, de fapt am scris despre dezinteresul meu cu privire la aceste alegeri. Apoi am postat pe „feisbuc” o imagine cu viitoarea Primă Doamnă a SUA. Asta după ce am aflat că doamna Trump nu e americancă, ci, de aici, de pe la noi, din fosta Iugoslavie! Adică, exagerând puțin, doamna Trump e balcanică! Aș vrea să dezvolt puțin subiectul, pentru că e mai important decât credeam.
O cheamă Melanija Knavs și s-a născut la Novo Mesto, undeva în Sud-Est-ul Sloveniei, aproape de Croația. A crescut cu siguranță ascultându-i pe Dino Merlin sau pe Boris Novković, pe cei de la Bijelo Dugme sau Neki to vole vruće. Apoi a plecat în America, iar pe 20 ianuarie va deveni, oficial, Prima Doamnă a ălora de peste Ocean! Mare realizare, pe cuvânt!

Nu, nu vreau să vorbesc despre Melanija din Novo Mesto. Vreau să-mi exprim doar dezamăgirea, amestecată cu invidie sinceră, că Melanija nu e de pe malurile Dâmboviței sau din Vaslui. Sau măcar din Chișinău. Sunt foarte supărat.
Credeam până în această dimineață că suntem țara cu cele mai șmechere „piți”! Constat că nu e așa. Și cât a lucrat mass-media din România la construirea unor mituri… Mii de ore de emisie, tone de hârtie, de cerneală, de „tonăr” s-au dus pe Apa Sâmbetei… La un moment dat am crezut chiar că promovarea pițipoancelor mioritice e politică de stat în România și că, de fapt, sunt urmărite interese mărețe. Chiar acceptasem, în numele interesului național, ideea.

Am însă o întrebare legitimă, ca cetățean al acestei țări. Unde sunt fetele noastre?
Ale noastre, nu vreau să dau nume pentru că aș comite o nedrepte omițând vreo „piți”, se uită plângând probabil în aceste momente la TV. O văd pe Melanija Knavs – Trump, într-un moment de glorie suprem. Ale noastre realizează abia acum că timpul petrecut lângă fotbaliști, oameni de afaceri dubioși, politicieni, polițiști, actori de mâna a cincea nu a reprezentat altceva decât … o pierdere de timp. S-au mai ales și cu vânătăi. 

Pițipoancelor din toată România, tunatelor, botoxatelor, vă place? Slovenia dă Prima Doamnă a Americii și voi o ardeți împărțind banii primiți de la „sponsori” cu ăia de vă promovează. Păi, asta e promovare! Așa e când ascultați Florin Salam, Guță sau Adrian Minune și nu Dino Merlin sau Neki to vole vruće…
Să nu mai aud de voi. Îmi e rușine. Îl bat pe cel care susține că avem pițipoance în România. N-avem, tati…

foto: www.libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *