“Uraganul” Pacquiao a lovit din nou

Pacman2Pugilistul filipinez a cucerit, azi dimineaţă, titlul mondial WBO la categoria welter (mijlocie mică, 66, 7 kilograme) şi a intrat, definitiv, în istoria boxului.

În Filipine e sărbătoare naţională, după ce Emmanuel Dapidran Pacquiao l-a bătut, prin KO tehnic în repriza a 12-a, pe portoricanului Miguel Ángel Cotto Vázquez “furându-i” acestuia centura WBO.

Pentru cel poreclit “Pacman”, acesta e cel de-al şaptelea titlu major cucerit în carieră, la şapte categorii diferite de greutate! Meciul găzduit de celebra “MGM Grand Garden Arena”, din Las Vegas, a fost unul dintre cele mai frumoase văzute în boxul profesionist în ultimii ani. Favorit al tribunelor, simpaticul Pacquiao a urcat în ring cu zâmbetul pe buze şi a dominat lupta de la un capăt la celălalt, fără să-i facă nici cea mai mică concesie campionului mondial.

Mai mult, Cotto a fost numărat de două ori, în reprizele a treia şi a patra, prima oară şi din excesul de zel al arbitrului Kenny Bayless, acelaşi care a pus capăt luptei cu doar câteva zeci de secunde înainte de gongul de final. Foarte nervos, portoricanul Miguel Ángel Cotto Vázquez nu a reuşit să-şi impună ritmul şi a fost “măcelărit” de “Pacman”. Cotto n-a reuşit, decât foarte rar, să-şi folosească braţul drept, cel cu care a făcut atâtea victime în cariera sa, folosindu-l mai mult pentru a se apăra de “stânga” teribilă a filipinezului.

Pacquiao şi l-a trecut astfel, pe Cotto, pe lista victimelor sale, din care mai fac parte nume de legendă din istoria boxului profesionist: Erik Morales, Oscar Larios, Jorge Solis, Marco Antonio Barerra, Juan Manuel Marquez, David Diaz, Oscar De La Hoya şi Ricky Hatton.

După acest nou succes al filipinezului în vârstă de 30 de ani, şefii boxului profesionist îşi fac planuri mari. Ei vor ca anul viitor, Manny Pacquiao să se bată cu americanul Floyd Mayweather Jr, cel care, în septembrie, şi-a făcut o revenire spectaculoasă după doi ani de absenţă printr-o victorie în faţa mexicanului Juan Manuel Marquez Mendez.

Material apărut în cotidianul Evenimentul zilei, ediţia Online, duminică, 15 noiembrie, 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *