Vernisaj la “Academia Pam Pam”

maria iacob 4 maria iacob 3

Am mai fost o dată, aş fi putut scrie chiar “odată”, pentru că s-a întâmplat cu ceva timp în urmă, să fie vreo doi ani, prezentator al unui eveniment special. Se întâmpla pe “Calea Victoriei”, într-o locaţie şmecheră.

O mână de apropiaţi încerca să pună în practică un proiect destul de dificil. Era vorba despre o expoziţie cu vânzare la care erau invitaţi să participe diverşi. Adică pictori, designeri, alţi “meşteşugari” şi, desigur, cumpărători, care, într-o atmosferă de târg de epocă, încercau mai degrabă să socializeze.

Astăzi voi fi din nou prezentator! Am să vorbesc, mi s-a spus să nu bat câmpii mai mult de 3-4 minute (!), în deschiderea unei expoziţii de pictură. Da, aţi auzit bine, o expoziţie de pictură! Da, eu, Adi Dobre!

Expoziţia va avea loc într-o locaţie dragă mie şi organizatorilor: “Academia Pam Pam”! Cârciuma aflată la graniţa dintre Mexic şi civilizaţie (care o fi aia?!) şi specializată în găzduirea la sfârşit de săptămână a unor evenimente precum botezuri şi parastase va fi amfitrionul unei expoziţii de pictură!

Artistul care a ales să-şi expună lucrările în cârciuma noastră cea de toate zilele e Maria Iacob, soţia bunului prieten Silviu Iacob, nimeni altul decât rectorul”Academiei Pam Pam”!

Femeia asta, o persoană de o sensibilitate ieşită din comun (altfel nu ne-ar suporta!), are un talent unic: pictează.

maria iacob 1 maria iacob 2

Şi pictează bine. Nu o spun eu, ci alţii, oameni care se pricep la pictură. Nu trebuie însă să fii critic de artă sau specialist ca să îţi placă picturile Mariei.

Trebuie doar să îţi placă viaţa şi aspectele ei frumoase, atât de rare din păcate în peisagistica noastră cea de toate zilele.

Lucrările Mariei sunt rodul muncii talentului şi imaginaţiei ei. Sunt, poate, şi rodul talentului nostru, al celor din jurul ei. Talentul şi arta unor oameni de a lua viaţa la mişto într-un procent civilizat. Şi asta în ciuda faptului că ea, viaţa, ne ia la mişto la plus infinit.

“Tati, o să vorbeşti la evenimentul de pe 22 februarie. Ai înţeles”, mi-a zis Silviu Iacob acum mai bine de o lună. Asta ca să vedeţi că expoziţia Mariei e o treabă serioasă, un eveniment pregătit din timp, cu migală, cu transpiraţie şi cu multă emoţie.

PS: Sunt aşteptaţi la vernisajul găzduit de “Academia Pam Pam”, începând cu ora 14.00, toţi cei cu dor de viaţă, adică de frumos!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *