Viva Mexico! Să vedeţi ce o să ne fure arbitrii!

mexic baietii

Mi-am făcut buletin de Mexic! Azi, în ziua în care echipa lui Miguel Herrera dă piept cu Brazilia în etapa a doua a Grupei A de la Cupa Mondială de fotbal.

A dracului coincidenţă! M-am rugat să am probleme la “naşterea” noului meu act de identitate ca să am ce scrie aici pe blog. N-a fost însă să fie. A fost una dintre cele mai uşoare misii din ultimii ani. Nici măcar n-am ajuns la Secţia 23, aşa cum mă sfătuise pila mea, ci tot la “13”, aproape de casă.

Noroc cu nea Florian, azi dimineaţă la cafea. “Nea Floriane, unde e Secţia 13? Mă duc să-mi fac buletin nou. Buletin de Mexic!”, îi zic vecinului meu. “Păi, ce cauţi acolo, la dracul în praznic? Du-te la 13, la noi, la prima staţie”, îmi răspunde nea Florian, care mă asigură că în ultimele două-trei luni toţi vecinii şi-ai schimbat actele de identitate acolo, la Secţia 13.

Zic Doamne ajută şi plec. Tocmai ce s-a oprit ploaia. E plăcut.

Ajung la Secţia 13. Un “tablagiu” mă opreşte, după ce vede că intru hotărât în secţie. “Unde mergeţi? La buletine? Păi, nu e aici, ieşiţi afară şi după colţ”, îmi spune omul.

Coadă de vreo 8-9 persoane. “O duc”, îmi zic. Cald al dracului. Câteva babe mai au puţin şi leşină. Nimeni însă nu mişcă un deget. Caut o fereastră. O găsesc. E una simplă, din termopan. O deschid, iar aerul intră în încăpere. Toată lumea se uită la mine ca la un salvator.

Drept recompensă, o femeie îmi zice: “Mergeţi şi luaţi din faţă, de la ghişeu, cerere şi completaţi-o”. Completez cererea, îmi pun în ordine actele, după cer îngăduinţa cozii să ies la o ţigară.

Revin la coadă. Îmi vine rândul, dau actele, plătesc alţi 7 lei, pentru poză cică, şi gata! “Mergeţi în camera alăturată la poză”, sunt îndrumat de cucoana de la ghişeu. Fac şi poza şi plec acasă. Depun jurământul de cetăţean al Mexicului în gând. Încropesc ceva.

A fost simplu cu buletinul!

Aşadar, mă pregătesc de meci. Mexicul meu joacă diseară, de la 22.00, “în exeva! cusivitate doar la televiziunea română” (ce îmi place cum sună!), unul dintre cele mai importante meciuri din ultimii ani.

Mexic întâlneşte Brazilia, adică naţionala ţării gazdă. Mă gândesc cu groază la ceea ce va fi. Brazilia n-are voie să piardă, ai mei, probabil, n-au voie nici egal în seara asta. În primul meci, cel împotriva Camerunului, băieţilor mei le-au fost anulate două goluri…

Diseară le vor fi anulate toate! Am totuşi o speranţă. Nu ştiu de unde vine şi cu cine vine speranţa asta, dar o simt!

Mexic – Brazilia, de la ora 22.00, în exclusivitate la Pam Pam! Cine vrea să fie alături de mine diseară la Pam Pam, la graniţa Mexicului cu civilizaţia, e bine venit!

VIVA MEXICO!

foto: www.femexfut.org.mx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *