Yanni

YANNIÎncep cu o constatare. Dacă m-ar fi chemat Tolontan, cred că postul de aseară ar mai fi adunat câteva sute de cititori. Aşa… Cine pana mea e Adi Dobre? Un … vai mama lui. Dar, vă jur, nu mă dau pe cel de care am amintit ceva mai sus.

Gata cu vrăjeala! Doar v-am zis, presa sportivă a murit în România. Băieţii ăştia de la ziarele de sport şi de la televiziunile de nişă (ce frumos sună!) ar trebui să intre la departamentul Economic, nu la Sport!
Mâine seară voi fi la Sala Palatului, la concert. Vine Yanni! Yiannis Hryssomallis, aşa îl cheamă de fapt. I-am descoperit muzica absolut întâmplător, cu mulţi ani în urmă. Să fie vreo 18-20. I-am ascultat toate albumele, i-am văzut pe net toate concertele, începând cu fabulosul “Live at the Acropolis” şi încheind cu “An Evening with Yanni”.
Cu muzica lui Yanni am “agăţat-o” pe doamna Anişoara cu mulţi ani în urmă. Şi grecul tot mi-a rămas la suflet!
Ani în şir, muzica lui Yanni mi-a fost medicament. Ce bine pica ea, muzica, atunci când aveam nevoie de ceva care să-mi panseze sufletul. Alteori mi-a fost doar prieten, în lungile mele drumuri prin ţară, ori pe afară.
Mulţi au auzit la mine prima oară muzica lui Yanni şi s-au îndrăgostit iremediabil de ea. Alţii, după ce au ascultat câteva melodii, mi-au zis: “Tati, să ne ia dracul, ştiam muzica asta, dar habar nu aveam cine cântă”. Ce tare!
Doamne, cât m-am chinuit să prind un bilet la un concert al lui Yanni în Europa. N-am prins…
În toamna anului 2011, Yanni a venit în România. Eram însă plecat în Noua Zeelandă! L-am ratat. Şi mi-a părut tare rău… Am început să-i urmăresc din nou programul concertelor. Până într-o zi!
În Mexic, unde locuiesc, la un interval de câteva zile cade curentul. Aşa din senin. Cred că sunt băieţii ăia de m-au furat pe mine. Iar atunci trebuie să-mi reglez ceasul de la cuptorul cu microunde, să prind din nou posturile de radio favorite. În ultimele săptămâni m-am cam săturat să tot butonez şi să bag în memorie atâtea posturi. Aşa că cine se aude mai bine, ăla rămâne titular la mine în celulă până când se opreşte din nou curentul! O săptămână ascult, de exemplu, Radio Total. Cred că-i zice Gold FM acum, nu mai contează. Apoi trei zile ascult Magic FM şi aşa mai departe. Oricum, paleta de posturi de radio favorită cuprinde frecvenţele serioase, cu muzică şi fără reclamă sau, mă rog, cu mai puţină, adică, într-o ordine întâmplătoare: Magic FM, Rock FM, Gold FM, Smart FM, Romantic FM. Ani buni am fost fan Romantic FM. Apoi am trecut pe Gold, pe Magic, pe Music FM, uite de ăsta uitasem.
Ei bine, la un moment dat, în timp ce căutam, mi s-a părut că Romantic FM se aude cel mai bine, aşa că l-am fixat pe bătrânul Panasonic de pe frigider. După câteva zile aud ceva de Yanni. La început am crezut că băieţii fac reclamă la muzica lui. Că urmează un concert cu muzica lui. După alte câteva zile de audiţie atentă şi de îndelungi căutări pe Internet, mi-am dat seama că Yanni chiar vine la Bucureşti! Ce tare!
Am aflat cum se pot procura bilete, dar cum pe net nu prea mă descurc, l-am rugat pe bunul meu prieten şi coleg Sorin Breazu să-mi facă o rezervare. “Tati, eşti în bani”, a fost prima reacţie a lui Sorin!
Aşadar, mâine, sau azi, dacă e să dau încă de pe acum ceasul cu o oră în urmă, mă duc să mi-l ascult pe Yanni! Iar când mă întorc de la concert, promit să vă împărtăşesc impresiile!

One thought on “Yanni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *